δίκη-φιλιππίδη-ο-σπ-μπιμπίλας-πέταξε-λ-1070037
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.09.2022 | 15:15

Δίκη Φιλιππίδη: Ο Σπ. Μπιμπίλας πέταξε λαχεία στη συνήγορο υπεράσπισης

Νέα ένταση προκλήθηκε στη δίκη Φιλιππίδη κατά τη διάρκεια εξέτασης του Σπύρου Μπιμπίλα από τη συνήγορο του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Μπακιρτζίδου. Συγκεκριμένα η κυρία Πακιρτζίδου αμφισβήτησε την αξιοπιστία του και την αμεροληψία του ως προς το πρόσωπό του Πέτρου Φιλιππίδη, προσκομίζοντας στο δικαστήριο δημοσίευμα στο οποίο, όπως είπε, αναφέρεται πως ο Σπύρος Μπιμπίλας είχε δηλώσει ότι ορθώς ο Πέτρος Φιλιππίδης βρίσκεται στη φυλακή. Αυτό προκάλεσε την έκρηξη του μάρτυρα, ο οποίος απευθυνόμενος στη συνήγορο είπε: «θέλετε να δείτε την αξιοπιστία μου»;

Ευθύς έβγαλε απο την τσέπη του λαχεία και ανέφερε πως τoν περασμένο Οκτώβριο η συνήγορος τον είχε καλέσει σε συνάντηση στη Θεσσαλονίκη και του έκανε το τραπέζι. «Μου παρηγγειλε φαγητά και γλυκά και στο τέλος μου αγόρασε και δύο λαχεία ενώ εγώ δεν ήθελα», είπε ο κύριος Μπιμπίλας.

Από τη πλευρά της η η κυρία Μπακιρτζίδου ανέφερε ότι κάλεσε το μάρτυρα σε συνάντηση προκειμένου να του επισημάνει ότι παραβιάζεται το τεκμήριο αθωότητας του Πέτρου Φιλιππίδη και ότι αυτό δεν είναι σωστό.

Τότε ο κ. Μπιμπίλας τής πέταξε τα λαχεία που του είχε αγοράσει άρχισε να αποχωρεί από την αίθουσα. Η δίκη διεκόπη για να πέσουν οι τόνοι.

Μπιμπίλας: Ο κατηγορούμενος είχε εξωσυζυγική σχέση με φίλη του γιου τους – «Είσαι φίδι κολοβό»

Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα μεταξύ του Σπύρου Μπιμπίλα και της συζύγου του Ελπίδας Νίνου. Αφορμή στάθηκαν τα όσα επανέλαβε και σήμερα ο μάρτυρας, ότι δηλαδή η κα Νίνου του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο κατηγορούμενος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με φίλη του γιου τους. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κας Νίνου, η οποία ζήτησε να παρέμβει στη διαδικασία, ωστόσο το δικαστήριο δεν της έδωσε το λόγο. Ο κος Μπιμπίλας επιτέθηκε φραστικά στη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππίδη λέγοντας: «Ντροπή σου Ελπίδα που λες ψέματα».

Συγγενής της Ελπίδας Νίνου, φώναξε: «Εσύ να ντρέπεσαι, 30 χρόνια φίλος, φίδι κολοβό».