δίκη-φιλιππίδη-καταθέτει-σήμερα-ο-σπύ-1054273
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.09.2022 | 08:20

Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτει σήμερα ο Σπύρος Μπιμπίλας

Τη σκυτάλη στο πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα θα δώσει σήμερα η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη Ελπίδα Νίνου, που αναμένεται να ολοκληρώσει νωρίς το πρωί τη δική της κατάθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Δεν υπήρξαν λίγες οι φορές κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της κυρίας Νίνου, που αναφέρθηκε το όνομα του Σπύρου Μπιμπίλα στο σκέλος που αφορά την καταγγελία σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση. Μάλιστα, μετά την δική της κατάθεση στον εισαγγελέα όταν ακόμη η υπόθεση βρισκόταν υπό διερεύνηση, κλήθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΗ προκειμένου να καταθέσει.

«Ήμασταν συνεργάτες 12 ολόκληρα χρόνια, συνεργαστήκαμε 3 σίριαλ και 9 θεατρικές παραστάσεις» είχε δηλώσει εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου, συμπληρώνοντας: «Πράγματι, με κάλεσαν για κατάθεση χωρίς όμως να γνωρίζω πως ήμουν ανάμεσα στους μάρτυρες υπεράσπισης. Εγώ είπα ακριβώς αυτά που γνώριζα. Ούτε τον υπερασπίστηκα τον Πέτρο αλλά ούτε και τον έκαψα όπως είπαν κάποιοι».

Τι θα καταθέσει

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας εκτός από την εργασιακή και φιλική σχέση που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη, φέρεται να ήταν και ο και ο άνθρωπος που γνώρισε τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας στον ηθοποιό, ζητώντας να την πάρει για δουλειά.

«Ο Σπύρος Μπιμπίλας μας είπε πως είχε ανάγκη από δουλειά, πως μεγάλωνε ένα παιδί μόνη της και βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση» έχει καταθέσει μεταξύ άλλων η Ελπίδα Νίνου στο δικαστήριο. Ο Πέτρος Φιλιππίδης συνεργάστηκε με τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας και κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους, το 2007, γνώρισε και την κόρη της.

Από την κατάθεση της Ελπίδας Νίκου προκύπτει ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας γνώριζε για την πιεστική συμπεριφορά της νεαρής κοπέλας απέναντι στον Πέτρο Φιλιππίδη, η οποία κατά τον ίδιο και τη σύζυγο του, τον ενοχλούσε τηλεφωνικά συνεχώς.

Σύμφωνα με την Ελπίδα Νίνου, σε παράσταση το 2011 συνάντησαν τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας και βρήκε την αφορμή να της επισημάνει τη συμπεριφορά της κόρης της.

Πρόεδρος: Έχετε καταθέσει για άλλη παράσταση το 2010 μπορείτε να μας πείτε γι αυτό;

Ελπίδα Νίνου: Κάθισε δίπλα μου η μητέρα της. Ήταν σε παράσταση του Μπιμπιλα. Μέχρι το 2010 έστελνε μηνύματα στον Πέτρο. Τα είχα δει. «Απάντησε μου», «γιατί δε μου μιλάς;».

Πρόεδρος: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τη μητέρα της;

Ελπίδα Νίνου: Μου είπε πολλά. Άρχισε να φωνάζει. Της είπα γνωρίζεις τι συμβαίνει με το παιδί σου; Μετά από λίγες ημέρες ρώτησα το Μπιμπιλα αν έμαθε κάτι, και μου είπε πως τους απάντησε «τον έχω σαν πατέρα μου». Είπε και κάτι άλλο που δεν θέλω να το πω…

Πρόεδρος: Τι είπε;

Ελπίδα Νίνου: Ο Μπιμπίλας μου είπε «το παιδί είναι τρελό».

Η άλλη πλευρά

Με διαφορετικό τρόπο έχει παρουσιάσει της συνομιλία αυτή η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας, όποτε η τοποθέτηση τους Σπύρου Μπιμπίλα κρίνεται κομβική προκειμένου να φωτιστεί η αλήθεια.

«Είδα στο χώρο την Ελπίδα Νίνου. Ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει «εδώ είσαι εσυ; Ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο!». Βγήκαμε έξω με μαζί με τον Μπιμπίλα. «Τι έχει συμβεί με την κόρη σου και τον Πέτρο;». Εγώ ταράχτηκα. «Άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά κάτι συμβαίνει. «Μπορεί η μικρή να τον έβλεπε στο θέατρο και να τον θαύμαζε» μου είπε. Της λέω «δεν είναι η επιτομή της ομορφιάς, αποκλείεται το παιδί μου. Ένα πράγμα θέλω να μου πεις…είχαν σχέση;»» είχε πει η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας στο δικαστήριο.

Π: Σας το ανέφερε σα να συμβαίνει το 2010; Έτσι όπως το λέτε φαίνεται σαν να συνέβαινε το 2010.
Μ: Μου έλεγε «δε με ενδιαφέρει αν έχει γίνει η διείσδυση».
Π: Γιατί να σας το πει δυο χρόνια μετά;
Μ: Εγώ της είπα ότι την απατά, έχει υποστεί τόσα, και ότι μου λέει πως η κόρη μου ορέχτηκε αυτόν; Αυτή μου έλεγε ότι ξέρει ότι κάτι υπάρχει.
Π: Ναι αλλά είναι σαν να συνέβαινε τότε όπως τα λέτε.
Μ: Έτσι τα έλεγε. Ήταν παρανοϊκό αυτό που ζούσα. Πήγα να δω το παιδί μου και της είπα τι μου είπε η Νίνου. Το παιδί μου λέει «δε μπορούσα να σου πω ότι είναι μαλάκας και παρενοχλητικός και μου στέλνει μηνύματα».