δικάζεται-φοιτητής-που-ξυλοκόπησε-το-4142
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.10.2017 | 08:58

Δικάζεται φοιτητής που ξυλοκόπησε τον καθηγητή Συρίγο

Ένας ακόμη φοιτητής που κατηγορείται ότι έβρισε και ξυλοκόπησε τον περασμένο Φεβρουάριο τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο καταδικάζεται σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής έκανε παρατήρηση σε φοιτητή που έγραφε με σπρέι τους τοίχους που μόλις είχαν φρεσκοβαφτεί με αποτέλεσμα δύο φοιτητές να τού επιτεθούν, να τον ρίξουν στο έδαφος και να τον ξυλοκοπήσουν. Χρειάστηκε η επέμβαση άλλων φοιτητών που είδαν το περιστατικό και απομάκρυναν τους δράστες.

Ο ένας εξ’ αυτών συνελήφθη από την αστυνομία και καταδικάστηκε τον Απρίλιο σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, καθώς κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απειλής. Δεν ήταν παρόν στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από την συνήγορο του, η οποία υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε κάποια ψυχολογικά προβλήματα.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την καταδίκη του κατηγορούμενου, χαρακτηρίζοντας «λυπηρό» το γεγονός οι φοιτητές να επιτίθενται και να χτυπούν μέσα στο πανεπιστήμιο έναν καθηγητή. «Αυτό δείχνει την ποιότητα της κοινωνίας μας. Για μας το πανεπιστήμιο ήταν κάτι παραπάνω από ιερό. Έχουν αλλάξει οι καιροί και κάποιες αξίες στη νέα γενιά..» ανέφερε ο εισαγγελέας, για να τονίσει: «Εδώ, δεν δικάζονται οι ιδέες αλλά οι πράξεις… Η πολιτική δράση του κατηγορουμένου δεν απασχολεί. Εδώ δικάζονται οι πράξεις. Καλά κάνετε και υπερασπίζεστε τις ιδέες σας αλλά δεν έχετε δικαίωμα να χτυπάτε καθηγητή. Οι πρώτοι που θα έχουν πρόβλημα με τέτοιες συμπεριφορές είναι οι φοιτητές και το πανεπιστήμιο. Εκτός αν εσάς δε σας νοιάζει το πανεπιστήμιο….» κατέληξε η εισαγγελέας, στην αγόρευση της, μέσα σε ένα γεμάτο ακροατήριο από νεαρούς φοιτητές.

Ο Άγγελος Συρίγος, στην κατάθεση του, είχε περιγράψει το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν ερειστικός απέναντι στον φοιτητή, από τον οποίο ζήτησε να σεβαστεί εάν μη τι άλλο τον χώρο του Πανεπιστημίου.

«Αμαρτία δεν είναι αυτό που κάνεις; Κόλλα καλύτερα αφίσες. Τότε πλησίασαν δυο άλλοι δυο νεαροί και ο ένας από αυτούς είναι ο κατηγορούμενος. Μου είπε να φύγω. Τον ρώτησα από πού να φύγω; Από το σπίτι μου; Ο ένας εκ των τριών μου έβαψε το παντελόνι με σπρέι. Ο κατηγορούμενος μου μιλούσε από μπροστά και οι άλλοι με πλησίασαν από πίσω. Ο ένας με χτύπησε. Όπως έπεφτα, παρέσυρα και τον κατηγορούμενο. Με χτύπησαν στα πλευρά και με κλωτσιές στα πόδια. Ο κατηγορούμενος με τα χέρια και τα πόδια σε διάφορα σημεία».