δικαστήριο-κούρεψε-κατά-99-δάνειο-πρώ-60836
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 13.02.2017 | 11:58

Δικαστήριο «κούρεψε» κατά 99% δάνειο πρώην κτηνοτρόφου

Για δάνειο 15 εκατ. δραχμών που είχε λάβει από την ΑΤΕ έφτασε να χρωστάει 501 χιλ. ευρώ με τους ανατοκισμούς πρώην κτηνοτρόφος στην Ελασσόνα, ο οποίος κατάφερε με τη βοήθεια του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας να κουρέψει το δάνειο και να πληρώσει μόλις 4.800 ευρώ.

Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο δικηγόρος που χειρίστηκε την συγκεκριμένη υπόθεση Αγγ. Γιουρέλης, ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος δανειολήπτης αδυνατούσε αντικειμενικά να ρυθμίσει το διογκωμένο χρέος και απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.

Στην προκειμένη περίπτωση ο πρώην κτηνοτρόφος είχε δύο αγροτεμάχια που δεν ξεπερνούσαν σε αξία τις 10.000 ευρώ και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο διογκωμένο χρέος. Ο δικαστής έπραξε το αυτονόητο, είπε ο κ. Γιουρέλης και διέγραψε σε ποσοστό 99,1% το χρέος του οφειλέτη και ρύθμισε την πληρωμή ενός ποσού της τάξεως των 4.800 ευρώ.

Αυτό που οφείλουμε να επισημάνουμε, ξεκαθάρισε ο κ. Γιουρέλης είναι ότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και ότι υπάρχουν προϋποθέσεις και κριτήρια, τα οποία λαμβάνονται υπόψη ώστε να προχωρήσει η Δικαιοσύνη σε διαγραφές χρεών σε οφειλέτες.