διετής-πλέον-η-θεώρηση-εισόδου-esta-των-ελ-370472
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 04.04.2019 | 14:47

Διετής πλέον η θεώρηση εισόδου ESTA των Ελλήνων στις ΗΠΑ

Την επέκταση της ESTA (Ηλεκτρονικής Θεώρησης για Ταξιδιωτική Άδεια στις ΗΠΑ) των Ελλήνων πολιτών ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, κατά τη διάρκεια υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ειδικότερα, όπως είπε ο κ. Πάιατ, η ηλεκτρονική θεώρηση από ένα χρόνο γίνεται δύο χρόνια, δηλαδή οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν πλέον να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ σε διάστημα δύο ετών από την έκδοση της συγκεκριμένης ταξιδιωτικής άδειας.

Υπενθυμίζεται πως η ESTA έχει αντικαταστήσει τη βίζα από το 2010 και η κατάργησή της αφορά μόνο όσους ταξιδεύουν στις ΗΠΑ για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους και η διάρκεια παραμονής στο Αμερικανικό έδαφος δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 90 μέρες. Οι φοιτητές και όσοι επιθυμούν να εργαστούν στις ΗΠΑ για μεγάλα διαστήματα θα πρέπει να περάσουν από τη διαδικασία έκδοσης της βίζας.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρέσβη και τόνισε ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί απόδειξη οτι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.