διέρρηξαν-ναό-στην-ύδρα-και-έφυγαν-με-τ-604787
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 20.03.2019 | 22:58

Διέρρηξαν ναό στην ύδρα και έφυγαν με τα τάματα

Άγνωστοι διέρρηξαν τον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ύδρα. Τη διάρρηξη διαπίστωσε το πρωί ο νεωκόρος του ναού. Όπως έγινε αργότερα γνωστό, δύο άτομα ήρθαν στο νησί με θαλάσσιο ταξί στις 4:30 τα ξημερώματα.

Φτάνοντας στον ναό έκοψαν τα καλώδια του συναγερμού, μπήκαν στην εκκλησία και έκλεψαν τα τάματα από χρυσό και ασήμι. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το βάρος των πολύτιμων μετάλλων από τα τάματα που εκλάπησαν αγγίζει τα 4 με 5 κιλά.

Οι δράστες πήραν φεύγοντας και όσα χρήματα βρήκαν στο παγκάρι. Ο νεωκόρος ήρθε αντιμέτωπος με μια εικόνα διάλυσης το πρωί: κομμένα καλώδια και εικόνες σπασμένες και πεταμένες στο δάπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες άνοιξαν και τη λειψανοθήκη στην οποία φυλάσσονται λείψανα του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου. Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τα δύο άτομα που μπήκαν με κουκούλες και γάντια στον ιερό ναό.

Η Σήμανση έσπευσε στο σημείο και συνέλεξε στοιχεία. «Δεν έχουμε παράπονο, κινητοποιήθηκαν γρήγορα και συνεργάστηκαν άψογα μαζί μας και με το Λιμενικό» δήλωσε ο εφημέριος του ναού. Ο ίδιος θυμάται πως το 1991 άγνωστοι είχαν διαρρήξει τον Ναό της Παναγίας του Μαλίκη κλέβοντας και πάλι τάματα. Μέχρι χθες όμως δεν είχε σημειωθεί άλλη παρόμοια κλοπή στο νησί.