διεκόπη-η-δίκη-του-δημήτρη-λιγνάδη-989902
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.02.2022 | 12:05

Διεκόπη η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Σε νέα διακοπή οδηγήθηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη λόγω κωλύματος στο πρόσωπο μέλους του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης θα οδηγηθεί και πάλι στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στις 3 Μαρτίου καθώς η εκδίκασης της υπόθεσης του διεκόπη και πάλι σήμερα χωρίς να προχωρήσει στην εξέταση του πρώτου μάρτυρα όπως είχε προγραμματιστεί. Άλλωστε, σήμερα στην δικαστική αίθουσα εκτός από τον κατηγορούμενο βρέθηκαν και οι νεαροί άνδρες που τον καταγγέλλουν για βιασμό.

Γιατί διεκόπη η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Η ακροαματική διαδικασία δεν προχώρησε καθώς με την έναρξη της ανακοινώθηκε πως οι γραμματείς έχουν προγραμματισμένη στάση εργασίας μέχρι τις 11 το πρωί ενώ ένα μέλος του δικαστηρίου δεν μπορούσε να ανέβει στην έδρα λόγω ασθένειας. «Λαμβανομένου υπόψη του κωλύματος και καθώς η αναπλήρωση της δικαστή αφορά μόνο για το θέμα της διακοπής, θα πρέπει να διακόψουμε» πρότεινε ο εισαγγελέας.

Η πολιτική αγωγή, από την πλευρά της , έθεσε θέμα για την μικρή αίθουσα που φιλοξενεί την δίκη με την πρόεδρο να απαντά: «Αυτοί που θα πρέπει να παρίστανται, θα παρίστανται. Θα είναι παρόντες αυτοί που χρειάζονται. Όλοι ενδιαφερόμαστε να διεξαχθεί η δίκη σωστά και θα πηγαίνουμε σε όποια αίθουσα είναι διαθέσιμη».

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλ. Κούγιας, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι στόχος της υπεράσπισης είναι η διεξαγωγή της δίκης σημειώνοντας πως προτίθεται να καταβάλει ακόμη και τα έξοδα των μαρτύρων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν για να καταθέσουν το δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από τα δικαστήρια βρέθηκε η Ανοιχτή Ορχήστρα η οποία με τραγούδια και συνθήματα προχώρησε σε διαμαρτυρία κατά του Δημ. Λιγνάδη. Παράλληλα, η Ανοιχτή Ορχήστρα με τραγούδια της εκδήλωσε την στήριξη της στην οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, η δίκη για τον θάνατο του οποίου είναι σε εξέλιξη.