διέφυγε-το-κίνδυνο-ο-25χρονος-από-την-κα-364600
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.07.2020 | 11:20

Διέφυγε το κίνδυνο ο 25χρονος από την Καστοριά που πάλεψε με αρκούδα

Με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του 25 χρόνου Γιάννη, Νίκος Καμπούρης, από την Αγία Άννα του δήμου Νεστορίου Καστοριάς εξηγεί στην κάμερα της ΕΡΤ πως ο γιος του βρέθηκε να δίνει μάχη σώμα με σώμα με μία αρκούδα σημειώνοντας πως σήμερα ζει χάρη στα δύο σκυλιά που είχε μαζί του, με τα οποία εκείνο το πρωί είχε πάει για να τα εκπαιδεύσει στο κυνήγι αγριογούρουνου.

Συγκλονισμενοί κάτοικοι και συγγενείς δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε καθώς ο νεαρός Γιάννης σώθηκε από θαύμα όπως λένε οι συγγενείς του. Η αρκούδα, όπως εξήγησε ο ίδιος στον πατέρα του, πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του μη προλαβαίνοντας ο ίδιος να αντιδράσει. «Ευτυχώς που η αρκούδα γύρισε για να κυνηγήσει τα σκυλιά που τις ορμούσαν » σημειώνει ο κ. Καμπούρης «αλλιώς σήμερα ο γιος μου δε θα ήταν ζωντανός».

Ο 25χρονος Γιάννης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στο χέρι ενώ είναι καλά στην υγεία του και επικοινωνεί συνέχεια με τους δικούς του ανθρώπους.

Ο δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος από την πλευρά του επεσήμανε ότι «θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνει ο άνθρωπος με την αρκούδα ωστόσο όμως θα πρέπει κάτι να γίνει ώστε να μην κινδυνεύει ούτε η αρκούδα από τον άνθρωπο ούτε ο άνθρωπος από την αρκούδα»