διευκρινίσεις-περί-καταγγελιών-για-55264
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 10.03.2017 | 19:43

Διευκρινίσεις περί καταγγελιών για… μπράβους που παίρνουν μισθούς εργαζομένων

Αναφορικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα Τύπου, στα οποία καταγγέλλεται ότι εργαζόμενοι οδηγούνται, συνοδεία μπράβων, στα ΑΤΜ, ώστε να κάνουν ανάληψη του νόμιμου μισθού, που τους έχει κατατεθεί στην τράπεζα και, στη συνέχεια, να τον επιστρέψουν στον εργοδότη, για να τους καταβληθεί μέρος αυτού, η Ε.Ε. της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει γίνει από την ΟΙΥΕ, αλλά από πρωτοβάθμιο σωματείο-μέλος της οργάνωσής της, με έδρα την Πάτρα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην Ομοσπονδία, μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία τέτοια καταγγελία- επώνυμη ή ανώνυμη -ούτε έχει τεθεί στα θεσμικά της όργανα (εκτελεστική επιτροπή, διοίκηση) τέτοιου είδους ζήτημα από το σωματείο-μέλος, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν στοιχεία, για να διερευνήσει η ΟΙΥΕ τις καταγγελίες και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

«Εφόσον, όμως, υπάρχουν τέτοιου είδους καταγγελίες περί εργοδοτικών μπράβων, ζητούμε να κατατεθούν από το σωματείο στα όργανα της ΟΙΥΕ, αλλά και στις αρμόδιες αρχές, από τη στιγμή που στοιχειοθετείται– εκτός άλλων –και ποινικό αδίκημα» αναφέρει η ΟΙΥΕ.