διέφυγε-τον-κίνδυνο-το-18μηνών-παιδάκι-σ-21154
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.08.2017 | 08:06

Διέφυγε τον κίνδυνο το 18μηνών παιδάκι στο οποίο δόθηκαν ναρκωτικά

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται το 18μηνών παιδάκι από το Αυλάκι της Στυλίδας που οδηγήθηκε σε ημικωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όταν σύμφωνα με καταγγελία της γιαγιάς του παιδιού, ο σύντροφος της 17χρονης μητέρας του, του έδωσε ναρκωτικά για να σταματήσει να κλαίει.

Στο νοσοκομείο 18 μηνών μωρό-Βρέθηκε ναρκωτική ουσία στο αίμα του (video)

Το μωρό έχει διαφύγει τον κίνδυνο και πλέον νοσηλεύεται σε θάλαμο. Είναι σε καλή κατάσταση, σταθερό αιμοδυναμικά και απύρετο. Μετά από εξετάσεις που του έγιναν διαπιστώθηκε στο αίμα του η ουσία βενζοδιαζεπίνη. Οι βενζοδιαζεπίνες αποτελούν μια κατηγορία φαρμάκων με ηρεμιστικές, υπνωτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες.

Σύμφωνα με συγγενείς της ανήλικης μητέρας του βρέφους, το μωρό κατανάλωσε ναρκωτικές ουσίες τις οποίες βρήκε μπροστά του μιας και ο σύντροφός της είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι η ανήλικη μητέρα έχει ακόμη δύο παιδιά.Η ίδια δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό και απουσίαζε από το σπίτι, ωστόσο είπε στις Αρχές ότι τα χάπια φυλάγονταν σε σημείο που δεν μπορούσαν να τα φτάσουν τα παιδιά.

Στον εισαγγελέα Λαμίας θα οδηγηθούν η 17χρονη και ο 23χρονος σύντροφος της ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών, με την κατηγορία της «έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο».