δίδυμο-κακοποιών-διέρρηξε-24-σπίτια-σ-446583
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 18.10.2018 | 16:34

«Δίδυμο» κακοποιών διέρρηξε 24 σπίτια στο Ηράκλειο

Ο τρόπος δράσης με τον οποίο είχαν γίνει 24 διαρρήξεις σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου από τις 23 Μαΐου ως τις 2 Σεπτεμβρίου, οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην εξιχνίασή τους. Όπως αποκαλύφθηκε, πίσω τους κρύβονταν ένας 41χρονος Έλληνας και ένας 39χρονος αλλοδαπός.

Οι διαρρήκτες χτυπούσαν κυρίως νυχτερινές ώρες και παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα για να μπουν στα σπίτια, από τα οποία έκλεβαν μετρητά, κοσμήματα, προσωπικά έγγραφα, διάφορα αντικείμενα και ηλεκτρονικές συσκευές. Σύμφωνα με τα θύματα, η συνολική αξία όσων έκλεψαν από τα 24 σπίτια ξεπερνά τα 70.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του 41χρονου, κατασχέθηκαν σφαίρες, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα η προέλευση των οποίων ερευνάται, καθώς και δυο μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσε το «δίδυμο».

Ο 41χρονος και ο 39χρονος συνεργός τουλάχιστον συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 41χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Η προανάκριση συνεχίζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση τους.