διασώστης-του-εκαβ-για-τον-άγριο-ξυλοδ-1041658
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.07.2022 | 11:17

Διασώστης του ΕΚΑΒ για τον άγριο ξυλοδαρμό του: «Αυτή τη στιγμή με νοιάζει να γίνω ξανά λειτουργικός»

Για την άγρια επίθεση και τον αγώνα που δίνει να σταθεί ξανά στα πόδια του μίλησε στο OPEN διασώστης του ΕΚΑΒ που ξυλοκοπήθηκε άγρια εν ώρα υπηρεσίας τον περασμένο Μάιο.

«Είμαι σταθερά και προσπαθώ. Πρέπει να προσπαθήσω για την οικογένεια, για τα παιδιά μου για όλους. Προσπαθώ. Έχουμε ένα αγώνα μπροστά μας αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς οι μνήμες μου ξυπνήσανε μετά τον ξυλοδαρμό του Δημήτρη προχθές και ψυχολογικά δεν είμαι πάρα πολύ καλά», είπε ο Π. Φούντας, διασώστης του ΕΚΑΒ που δέχθηκε άγρια επίθεση από άτομο που πήγε για να μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Εμείς είχαμε βρει την αστυνομία στο σημείο. Η κλήση ήταν από την αστυνομία. Κληθήκαμε όπως κάνουμε τόσα χρόνια να βοηθήσουμε ένα πολίτη. Είτε ήταν υπό την επήρεια μέθης είτε οτιδήποτε.

Λίγο πριν την παραλαβή άνανδρα ήρθε με χτύπησε από πίσω, μου επιτέθηκε με δολοφονικά χτυπήματα. Χωρίς λόγο. Μου χτύπησε το κεφάλι στον τοίχο. Πολύ ξύλο. Μπουνιές. Κλωτσιές σε όλο μου το κορμί. Κατάγματα στα άκρα. Βαρύ χειρουργείο στον δεξί ώμο. Εκκρεμεί δεύτερο χειρουργείο δυστυχώς στο επόμενο δίμηνο πιθανώς. Έχουμε αγώνα μπροστά μας. Να του ξεφεύγουμε. Να μας ξαναπιάνει με μένος. Να του ξεφεύγω τρίτη φορά να με ξαναπιάνει. Δηλαδή ένας απλός τσακωμός σταματά σε ένα σημείο. Μία επαναλαμβανόμενη τέτοια κίνηση δυστυχώς δεν μπορώ να την πάρω ως ένα διαπληκτισμό. Η αστυνομία είχε αποχωρήσει μετά την πρώτη επαφή.

Αναφερόμενος στον δράστη της επίθεσης τόνισε πως έπρεπε να τον πάνε σε υγειονομικό σχηματισμό υποτίθεται λόγω της επήρειας μέθης.

«Δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου (σ.σ. ο δράστης της επίθεσης) και δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή τη στιγμή με νοιάζει να γίνω ξανά λειτουργικός. Να μπορέσω να βοηθήσω την οικογένειά μου», τόνισε στο OPEN.