διαψεύδει-τα-περί-δανείου-ο-γιώργος-πά-607727
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.03.2019 | 17:12

Διαψεύδει τα περί δανείου ο Γιώργος Πάσχας

Σε διάψευση δημοσιεύματος που τον εμφανίζει να έχει τραπεζικές οφειλές προχώρησε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Πάσχας.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του σημειώνει ότι «σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”, του οποίου τα κίνητρα είναι προφανή και κατά το οποίο “βασικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πλήρωνε τα δάνειά του”, δηλώνω ότι ουδέποτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ+0,65% ή άλλη τράπεζα και ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμά δικαιώματά μου κατά των υπαιτίων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας».

Προηγουμένως, επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, είχε εξαπολύσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατηγορώντας τον ότι δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία, με τους αντιπάλους του τους οποίους σπιλώνει – όπως υποστηρίζει ο υπουργός – με τον δικό του συνεργάτη Γιώργο Πάσχα, ο οποίος, κατά τον κ. Πολάκη, έχει πάρει δάνειο ύψους 800.000 ευρώ χωρίς να το αποπληρώνει.

«Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Σήμερα δημοσιεύτηκε πως ο κ. Γιώργος Πάσχας, Επιθεωρητής Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος, έχει πάρει αθροιστικά 800.000 ευρώ και δεν αποπλήρωσε ούτε μισό ευρώ» ανέφερε σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε:

«Γεννιούνται ερωτήματα για τον κ. Στουρνάρα που έτρεξε να ελέγξει το δικό μου νόμιμο δάνειο απλά και μόνο για να με σπιλώσει. Το δεξί χέρι του κ. Στουρνάρα που είναι ο κ. Πάσχας», ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πολάκη, «τον εκπροσωπεί στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, δεν πήρε χαμπάρι».

Ο κ. Πολάκης συνέχισε, λέγοντας: «Δεν ντρέπεται να μην τον έχει απολύσει; Να μην με έχει καλέσει να τους πάω εγώ στοιχεία για πολιτικούς που δεν αποπλήρωσαν, εταιρείες με δάνεια που δεν πληρώνουν; Δεν ντρέπεται ο κ. Στουρνάρας να είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος; Ευαισθησία δείχνει μόνο απέναντι σε αντιπάλους του;» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Κατατέθηκε και η τροπολογία για “κόκκινα” δάνεια που ο κ. Στουρνάρας πάλεψε να μη γίνει. Το Πάσχα όμως της διαπλοκής και του γλεντάμε έχει τελειώσει» υποστήριξε ο κ. Πολάκης.