Διαπόμπευση Πορτοσάλτε για τις δηλώσεις του για το Προσφυγικό

Διαφημιστική πινακίδα για «οικολογική ευαισθητοποίηση» έγινε ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε. Το πρόσωπο του δημοσιογράφου κυκλοφορεί σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με το σύνθημα «κανένα σκουπίδι δεν είναι μικρό».

Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει αντίστοιχη καμπάνια, με πολλές αφίσες κυρίως σε στάσεις λεωφορείων και η ομάδα Antifa Live διαπομπεύει τον δημοσιογράφο κολλώντας στη θέση που βρίσκονται τα απορρίμματα φωτογραφίες του.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Antifa Live, λέει πως ο λόγος που προχώρησε σε αυτήν την παρέμβαση είναι οι δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε για το Προσφυγικό ότι «Όταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός να μην πνιγεί κανείς, τελείωσε το θέμα. Να μην υποκρινόμαστε. Αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα. Τελειώσαμε.»

Aναλυτικά το κείμενο:

Περί σκουπιδιών | antifa shalala

Στην αρχή μοιάζει προφανές και δίκαιο να το πεις: Ο Άρης Πορτοσάλτε είναι σκουπίδι.

«Αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς, τότε θα έρχονται στην Ελλάδα» δήλωσε στις 17 Γενάρη αναφερόμενος στο ζήτημα των μεταναστών. «Όταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός να μην πνιγεί κανείς, τελείωσε το θέμα».

Δεν είναι ο μόνος που τα λέει αυτά. Αντίστοιχα πράγματα ακούγονται και από άλλους: από διάφορους δημάρχους νησιών του αιγαίου για παράδειγμα. Τύπους που αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στην όρεξη τους να γκρινιάζουν ζητώντας να υφαρπάξουν (ακόμα) περισσότερα ευρωπαϊκά φράγκα και την επιθυμία τους να ανταποκριθούν στα γνήσια σκατόψυχα μικροαστικά αντανακλαστικά ντόπιων καταστηματαρχών (που δεν μπορούν να κρύψουν την αντιπάθεια τους για όσους «ξένους» δεν διαθέτουν τουριστικό προφίλ).

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, είναι «σκουπίδια» όλοι αυτοί που σκούζουν ρατσιστικά στις οθόνες (και έξω απ’ αυτές); Σε μια δεύτερη σκέψη αυτή η μεταφορά είναι άδικη.

Αρκετά απ’ τα σκουπίδια, από ένα σβησμένο τσιγάρο μέχρι μια τσαλακωμένη συσκευασία αναψυκτικού, κάποια στιγμή εξυπηρέτησαν, ανεξάρτητα απ’ την καταγωγή τους, έναν ευγενή καθημερινό σκοπό. Οι συγκεκριμένοι κύριοι, ούτε καν. Απλά εδώ και χρόνια περιφέρουν την σκατοψυχιά, την καφρίλα και τον μικροαστισμό τους, με διαφορετικό ίσως στυλ, αλλά πάντα με τον ίδιο στόχο. Την επίθεση στους φτωχούς, την επίθεση στην πολυεθνική εργατική τάξη μας.

Δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς, θα έρχονται εδώ και θα είναι καλοδεχούμενοι. Και το θέμα με τους ρατσιστές, θεσμικούς και μη, θα το τελειώσουμε εμείς. Στο πλάι των μεταναστών.
Υποσχόμαστε να εργαστούμε με πάθος προς αυτή την κατεύθυνση.
antifa shalala | 1/20

Oι φωτό της ανάρτησης της σελίδας Antifa Live:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!