διακόπηκε-η-δίκη-για-την-απόπειρα-ανθρ-611131
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.04.2019 | 18:08

Διακόπηκε η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Γιώργου Αντωνόπουλου

Εμφανώς καταβεβλημένος εμφανίστηκε τελικά το απόγευμα της Τετάρτης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος, ο οποίος δυο 24 πριν είχε κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Το δικαστήριο διέταξε την μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Εφετείο, ώστε ο ίδιος να εξηγήσει αν θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του και με ποιο συνήγορο.

Η συγκεκριμένη δίκη είναι σε δεύτερο βαθμό και αφορά στη δολοφονική επίθεση που είχε δεχθεί ο Γ. Αντωνόπουλος, έξω από το σπίτι του στη Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014 από δυο Αλβανούς, που τώρα φέρονται ως μέλη της μαφίας των φυλακών.

Ερωτηθείς σχετικά από το δικαστήριο ο Γ. Αντωνόπουλος είπε ότι θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή και πως διορίζει δικηγόρους του τους κ. κ. Αλέξη Κούγια και Αλ. Λυκουρέζο.

Στη συνέχεια οι δυο συνήγοροί του και ειδικά ο κ. Κούγιας ζήτησαν αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης ώστε να ενημερωθούν επί της δικογραφίας αλλά και επί της άλλης ογκωδέστατης δικογραφίας που αφορά στη μαφία των φυλακών. Με το αίτημα αναβολής συντάχθηκε και ο διορισθείς από το δικαστήριο δικηγόρος, ενός εκ των τριών κατηγορουμένων της υπόθεσης Όλντι Ντούλτσε.

Αντίθετα, δεν συναίνεσε στο αίτημα για αναβολή η υπεράσπιση του κατηγορουμένου Αρ. Φλώρου με τον συνήγορό του Τ. Μιχαλόλια να αναφέρει πως ο εντολέας του έχει κάθε λόγο έπειτα τα όσα αποκαλύφθηκαν για την μαφία των φυλακών να επιθυμεί την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για τις 11 Απριλίου, αν και η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την αναβολή της.

Ο δικαστήριο διέταξε τη μεταγωγή του μετά το θρίλερ για την εκπροσώπησή του

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε διατάξει τη μεταγωγή του Γ. Αντωνόπουλου ενώπιον του, μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν με την εκπροσώπησή του στη δίκη.

Είχε δε γίνει γνωστό στο δικαστήριο από το δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ότι ο Γ. Αντωνοπουλος δεν βρέθηκε στο δικαστήριο καθώς είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ζητεί την αναβολή της δίκης.

Μάλιστα, αναγνώστηκε δήλωση του Γ. Αντωνόπουλου στην οποία ανέφερε: «Δεν επιθυμώ να παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων» συμπληρώνοντας ότι θα τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος.

Ωστόσο, η ανατροπή ήρθε όταν ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος προσήλθε στο δικαστήριο δηλώνοντας ότι έχει παραιτηθεί από την υπόθεση στην οποία εκπροσωπούσε μέχρι χθες τον Γ. Αντωνόπουλο.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι είχα πλήρη άγνοια της δήλωση του αυτής (σ.σ. της δήλωσης του κατηγορούμενου δικηγόρου) ότι θα τον εκπροσωπήσω στο δικαστήριο. Από χθες το βράδυ δήλωσα ενώπιον της συζύγου του και άλλων ότι δεν επιθυμώ να συνεχίσω να τον εκπροσωπώ στην υπόθεση», είπε ο κ. Παναγόπουλος στο δικαστήριο και διευκρίνσε ότι δεν ήρθε σε επαφή με τον Γ. Αντωνόπουλο.

Σε υψηλούς τόνους, η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να ενημερωθεί με φαξ από τον Κορυδαλλό σχετικά με τις προθέσεις του 65χρονου δικηγόρου προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει την μεταγωγή του «για να ξεκαθαρίσει» ο ίδιος τι θα πράξει και ποιος θα τον εκπροσωπήσει τελικά.

Το φαξ δεν έφτασε και το δικαστήριο διέταξε την μεταγωγή του Γ. Αντωνόπουλου μέσα στην ημέρα με τους ενόρκους να διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ως μάρτυρας στη δίξη αυτή που επρόκειτο να ξεκινήσει θα καταθέσει ο φερόμενος ως αρχηγός της μαφίας των φυλακών Κλ. Λεκοτσάι, ο οποίος βρίσκονταν στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου είχαν καταδικασθεί σε πολυετείς καθείρξεις ως φυσικοί αυτουργοί οι Αλβανοί, Αρμπερ Μπάκο (δολοφόνηθηκε τον περασμένο Ιανουάριο μέσα στη φυλακή) και Όλντι Ντούλτσε.

Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου είχε καταδικασθεί σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ο Αρ. Φλώρος.

Ο τελευταίος ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία ότι ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή στους δυο κατηγορουμένους ως φυσικούς αυτουργούς να δολοφονήσουν τον δικηγόρο τον Νοέμβριο 2014.

Η όλη υπόθεση έχει πάρει πλέον νέα διάσταση μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του Γ. Αντωνόπουλου στην «μαφία των φυλακών».

Μάλιστα, ο Αρ. Φλώρος έχει καταθέσει στον ανακριτή ως μάρτυρας, υποστηρίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες πως ο ίδιος ήταν θύμα εκβιασμού των Αλβανών που τον «έδειξαν» ως ηθικό αυτουργό.