διακοπή-λειτουργίας-των-κοινωνικών-δ-57372
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 01.03.2017 | 18:57

Διακοπή λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών -Άμεση επαναλειτουργία ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

Η διακοπή της επίσημης λειτουργίας των δομών της αντιμέτωπισης της φτώχειας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, αντιπροσωπείας του Συλλόγου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας και κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ.

Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η διακοπή της λειτουργίας από 1.3.2017 των Κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, όπως τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία, τα Συσσίτια, οι δομές αστέγων, κ.λπ.. Οι δομές αυτές καλύπτουν βασικές ανάγκες δεκάδων χιλιάδων ωφελούμενων συμπολιτών μας από τις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την αγωνία τους για το κλείσιμο των κοινωνικών δομών, πολύ πριν λειτουργήσουν οι νέες, αλλά και τις μεγάλες καθυστερήσεις στην πρόοδο των προκηρύξεων για τη στελέχωση των νέων δομών με βάση το ΕΣΠΑ. Τούτο έχει ως συνέπεια να βρεθούν πάνω από 110.000 ωφελούμενοι συμπολίτες μας χωρίς τα στοιχειώδη για αρκετούς μήνες. Εξέφρασαν επίσης τον προβληματισμό ότι παρά τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας για διασφάλιση της εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού στις δομές φτώχειας, εκατοντάδες εργαζόμενοι, που είναι ήδη απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες, κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς δουλειά.

Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σύμφωνα με ανακοίνωση τους «επιβεβαίωσαν την πλήρη στήριξη τους στο έργο των Κοινωνικών Δομών αντιμετώπισης της φτώχειας και δεσμεύτηκαν να αναλάβουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες εντός και εκτός Κοινοβουλίου, ώστε να επαναλειτουργήσουν οι δομές αντιμετώπισης της φτώχειας και να μην ταλαιπωρούνται άλλο οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας».

Στην συνάντηση από την πλευρά των εργαζομένων συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές, Παντελής Γούσης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνα Χαμπίπη και Στυλιανός Κάννος. Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη συμμετείχε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου, η Υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γραμματέας του Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Πανταζή, και η πρώην Γ.Γ. Πρόνοιας, Έφη Μπέκου.