διακοπές-στην-αττική-για-όλη-την-οικογ-935497
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.08.2022 | 17:18

Διακοπές στην Αττική για όλη την οικογένεια

Στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Αττική, ο ρόλος της οικογένειας πάντα ήταν – και εξακολουθεί να είναι – ιδιαίτερα σημαντικός, ενώ τα παιδιά κατέχουν ξεχωριστή θέση και τυγχάνουν ιδιαίτερης προσοχής και αγάπης από όλους. Πρόκειται για έναν τόπο ασφαλή, με άρτιες εγκαταστάσεις, εξειδικευμένες υπηρεσίες και πλούσιο πολιτισμό που εγγυάται τις πιο συναρπαστικές διακοπές για ολόκληρη την οικογένεια, καθώς καλύπτει όλα όσα αναζητούν ο παππούς και η γιαγιά, ο μπαμπάς και η μαμά, αλλά και οι λιλιπούτειοι ταξιδιώτες σε έναν short break οικογενειακό προορισμό για ολόκληρο τον χρόνο.

Η Αττική προσφέρει άφθονες επιλογές για family-friendly διαμονή, μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία, υπέροχες οργανωμένες παραλίες, ιδιαίτερη κουλτούρα και παραδόσεις, καθώς και ξεχωριστούς, φιλόξενους ανθρώπους. Η πλούσια μυθολογία αυτού του τόπου θα ξετρελάνει τα παιδιά, το πλήθος ψυχαγωγικών, εκπαιδευτικών και βιωματικών δραστηριοτήτων που προσφέρονται θα μείνουν αξέχαστες στους μικρούς ταξιδιώτες, ενώ οι παππούδες, οι γιαγιάδες και οι γονείς θα απολαύσουν ξένοιαστες στιγμές χαλάρωσης και θα ανακαλύψουν τον πλούσιο πολιτισμό αυτού του τόπου, παρέα με τα παιδιά και τα εγγόνια τους!

Αμέτρητες δραστηριότητες για όλους – ατέλειωτες στιγμές χαράς!

Στην Αττική κανένας δεν μένει παραπονεμένος: όποια και αν είναι τα ενδιαφέροντα μικρών και μεγάλων, εδώ θα βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε!

Ξεκινήστε με μία επίσκεψη στον Παρθενώνα, το σημαντικότερο μνημείο της χώρας, αλλά και στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου προσφέρονται ειδικές ξεναγήσεις για οικογένειες, με έμφαση στη μυθολογία που τόσο αγαπούν τα παιδιά. Το Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με το κέντρο Γαία, όπως και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με το θέατρο εικονικής πραγματικότητας «Θόλος», είναι κάποιες από τις αμέτρητες προτάσεις που προσφέρει η Αττική, μουσεία που σίγουρα θα ενθουσιάσουν ολόκληρη την οικογένεια! Μικροί και μεγάλοι έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της Αττικής, τη φύση και τις επιστήμες, με τρόπο διασκεδαστικό και διαδραστικό.

Συνεχίστε το απολαυστικό ταξίδι στον πολιτισμό, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με τους πανέμορφους φιλόξενους χώρους του και τις ειδικές εκδηλώσεις για παιδιά, αλλά και στο Πλανητάριο Ευγενίδειο Ίδρυμα, όπου ο μυστηριώδης κόσμος του Σύμπαντος γίνεται… παιχνιδάκι με τη βοήθεια ψηφιακών συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας και με το ανοιχτό για όλους εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά.

Στην Αττική οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους δεν σταματάνε ποτέ! Από παιδικά εργαστήρια χειροτεχνίας και κατασκευών αφιερωμένα στους θεούς του Ολύμπου και πικ-νικ στο λόφο της Πνύκας με αναπαράσταση της Εκκλησίας του Δήμου και της ζωής στην αρχαία Αθήνα, μέχρι οικογενειακές περιπέτειες εξερεύνησης στο λόφο του Φιλοπάππου και ημερήσιες εξορμήσεις στην ιστορική Βραυρώνα με κυνήγι κρυμμένων θησαυρών και πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Για τους λάτρεις του ζωικού βασιλείου, μία επίσκεψη στους ζωολογικούς κήπους και τα πάρκα της Αττικής επιβάλλεται. Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν με τα πανέμορφα ζώα από όλο τον κόσμο, θα απολαύσουν τους περιπάτους στις εντυπωσιακές εκτάσεις των πάρκων και θα χαλαρώσουν στα προσεγμένα αναψυκτήρια γεμίζοντας τις… μπαταρίες με ροφήματα και σνακ. Πάρκα, άλση, παιδικές χαρές και παιδότοπους θα βρείτε παντού στην Αττική, για χαλάρωση και παιχνίδι, ενώ δεν λείπουν και τα δωμάτια παιχνιδιών απόδρασης, τα adventure parks και τα πάρκα ψυχαγωγίας για ατέλειωτη δράση και παιχνίδι!

Στην Αττική η καθημερινότητα είναι γεμάτη απολαύσεις για όλους: δοκιμάστε το υγιεινό, πεντανόστιμο street food που λατρεύουν τα παιδιά, από το πασίγνωστο και εθιστικό σουβλάκι μέχρι τις πίτες με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση της αρεσκείας σας. Περπατήστε στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους και σε πανέμορφες γειτονιές που θυμίζουν χωριό. Συνδυάστε τις αγορές σας με φαγητό, καφέ και δραστηριότητες για τα παιδιά σε ένα από τα πολλά εμπορικά κέντρα της Αττικής.

Πεζοπορία σε πανέμορφα μονοπάτια, βουτιές σε βραβευμένες παραλίες, βόλτες σε πανέμορφα νησιά!

Για τους πιο περιπετειώδεις, τα βουνά της Αττικής σάς περιμένουν: ορεινή ποδηλασία σε καταπράσινες διαδρομές ή αναζωογονητική πεζοπορία στα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια, με διάφορους βαθμούς δυσκολίας για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Ευεξία και άθληση, απολαμβάνοντας το μοναδικό φυσικό τοπίο της Αττικής!

Η νότια παράκτια ζώνη της Αττικής, γνωστή και ως «Αττική Ριβιέρα», είναι ο απόλυτος προορισμός του καλοκαιριού! Αναρίθμητες αμμώδεις παραλίες με πεντακάθαρα, ρηχά νερά για ατέλειωτο κολύμπι και παιχνίδι στη θάλασσα. Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, γαστρονομικές εμπειρίες, άνεση και χαλάρωση στις πλαζ της Αττικής που προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες για όλους! Μία βουτιά στα ιαματικά νερά της λίμνης Βουλιαγμένης θα σας αναζωογονήσει, και ενώ εσείς θα απολαμβάνετε το γεύμα σας, τα παιδιά και τα εγγόνια σας θα παίζουν με ασφάλεια στην παιδική χαρά που προσφέρει ο χώρος. Τέλος, στη Γλυφάδα θα βρείτε ένα από τα πρώτα οργανωμένα κέντρα διάσωσης και περίθαλψης θαλάσσιων χελωνών στη Μεσόγειο, όπου θα ενημερωθείτε για αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό για το μεσογειακό οικοσύστημα θαλάσσιο ζώο.

Τα νησιά της Αττικής είναι τόσο κοντά στην Αθήνα και τόσο εύκολα προσβάσιμα από το λιμάνι του Πειραιά, που αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για ολόκληρη την οικογένεια. Μικρά νησιωτικά διαμάντια με πλούσια ιστορία και μοναδικές παραδόσεις, υπέροχη αρχιτεκτονική, πέτρινα σοκάκια, χαλαρή ατμόσφαιρα, μοναδική γαστρονομία και οργανωμένες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Οι βόλτες στην Αίγινα, το Αγκίστρι και τον Πόρο θα σας μείνουν αξέχαστες, ενώ στην Ύδρα και στις Σπέτσες θα απολαύσετε τους περιπάτους σας χωρίς ίχνος ενόχλησης από αυτοκίνητα. Στα πανέμορφα Κύθηρα και τα λιλιπούτεια Αντικύθηρα, θα ζήσετε στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ανεμελιάς, ενώ θα μαγευτείτε από την απαράμιλλη φυσική τους ομορφιά και την πλούσια ιστορία. Πολύ καλή ιδέα είναι να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στα νησιά αυτά με μια οικογενειακή κρουαζιέρα, για να χαρείτε τις βουτιές από το σκάφος και να φτάσετε με άνεση στις πιο μαγευτικές παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο με καραβάκι.

Διαμονή σε family–friendly καταλύματα για όλες τις προτιμήσεις!

Όπως κι αν φαντάζεστε την ιδανική διαμονή στις διακοπές σας, για εσάς και την οικογένειά σας, στην Αττική θα βρείτε αυτό ακριβώς που ζητάτε: από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και resorts με όλες τις ανέσεις πάνω στη θάλασσα μέχρι μικρά boutique ξενοδοχεία με φιλικό προς τα παιδιά προφίλ, από αυτόνομες εξοχικές κατοικίες για απόλυτη ελευθερία μέχρι ορεινούς ξενώνες για εύκολη πρόσβαση σε δραστηριότητες στη φύση. Όπου και αν επιλέξετε να μείνετε – στην πόλη ή κοντά στη θάλασσα, στο βουνό ή στα νησιά – ένα είναι σίγουρο: οι στιγμές χαλάρωσης, απόλαυσης και άνεσης που θα ζήσετε, καθώς και η ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων της Αττικής θα μείνουν βαθειά χαραγμένες στη μνήμη σας!

Η Αττική ήταν, είναι και θα είναι αγαπημένος προορισμός για οικογένειες τριών γενεών, κι αυτό γιατί εκτός από την ασφάλεια και τον σεβασμό στο θεσμό της οικογένειας που αποπνέει, συνδυάζει επίσης όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητούν όλες οι ηλικιακές ομάδες. Εδώ θα περάσετε χρόνο με τους αγαπημένους σας, χωρίς να κάνετε εκπτώσεις στα δικά σας «θέλω»!