δεσμεύτηκαν-κατεψυγμένα-αλιεύματα-σ-447650
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 16.02.2018 | 12:37

Δεσμεύτηκαν κατεψυγμένα αλιεύματα στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά πραγματοποίησε ελέγχους στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και σε διάφορες επιχειρήσεις στην περιοχή ευθύνης της.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων δεσμεύτηκαν:

(α) δέκα ιχθυοκιβώτια με μοσχιούς βάρους 40 κιλών, λόγω διπλής ονομασίας ως προς την επισήμανση (μοσχιός- χταπόδι), σε συνδυασμό με την μη αναγραφή «προϊόν απόψυξης».

(β) διάφορα κατεψυγμένα αλιεύματα (καβούρια, θράψαλα και καραβιδοουρές) συνολικού βάρους 69 κιλών, λόγω μη αναγραφής της ημερομηνίας κατάψυξης στις συσκευασίες των προϊόντων.

(γ) 404 χαρτοκιβώτια με ντομάτες βάρους 5.920 κιλών και 49 χαρτοκιβώτια με πιπεριές βάρους 735 κιλών, επειδή δεν έφεραν την προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία σήμανση στα μέσα συσκευασίας. Επισημαίνεται ότι η σήμανση αποτελεί την ταυτότητα των προϊόντων, διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητά τους και αποτρέπει τις «ελληνοποιήσεις».

Επίσης, κατασχέθηκαν 17 κιλά ακατάλληλης γραβιέρας Αμφιλοχίας, λόγω εκτεταμένων ευρωτιάσεων, που εντοπίστηκε σε επιχείρηση προμήθειας πλοίων.

Με δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης τόνισε τη σημασία και την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια σε ζητήματα που αφορούν στην προστασία της Δημόσιας Υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών. Επισήμανε, επίσης, ότι οι εντατικοί και συστηματικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων και να αποτραπούν οι πρακτικές των “ελληνοποιήσεων”.