Δες ποιους δεν μπορείς να «μπλοκάρεις» με τίποτα στο facebook

Το κουμπί «μπλοκάρισμα» δεν λειτουργεί τόσο για τον Μαρκ Ζούκερμπερκ, ιδρυτή του Facebook, του δημοφιλέστερου ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης όσο και για τη σύζυγό του Πρισίλα Τσαν.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, το όλο θέμα ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν χρήστες άρχισαν να παρατηρούν ότι ο λογαριασμός του Ζούκερμπεργκ, δεν ήταν δυνατό να «μπλοκαριστεί».

Συγκεκριμένα, όταν ένας χρήστης προσπαθήσει να πατήσει το εικονικό κουμπί «μπλοκ» για να «μπλοκάρει» τον Ζούκερμπεργκ (αφαιρώντας τον έτσι από τη λίστα των «φίλων» και αποκλείοντας κάθε πιθανή διαδικασία διάδρασης μαζί του), η ιστοσελίδα ζητά επιβεβαίωση, ωστόσο το μόνο που συμβαίνει είναι η εμφάνιση ενός μηνύματος που ανακοινώνει ότι «αυτό το προφίλ δεν γίνεται να αποκλειστεί για τώρα».

Το ίδιο συμβαίνει και για ένα ακόμα μέλος της οικογένειας Ζούκερμπεργκ, τη σύζυγό του Πρισίλα. Οι χρήστες, ωστόσο, μπορούν να διαγράψουν το προφίλ του σκύλου του ιδρυτή του Facebook, καθώς και της αδερφής του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook, η εξήγηση για τη μη δυνατότητα «μπλοκαρίσματος» των συγκεκριμένων προφίλ είναι η εξής: Το σφάλμα αυτό δεν είναι σκόπιμο. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας μιας παρενέργειας στον τρόπο με τον οποίο κωδικοποιούνται τα «μπλοκ» στην ιστοσελίδα.

«Το συγκεκριμένο σφάλμα δεν συμβαίνει συγκεκριμένα σε κάποιον λογαριασμό. Συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει μπλοκαριστεί πάρα πολλές φορές. Σε σπάνιες περιπτώσεις, δημιουργείται μία τάση όπου μεγάλος αριθμός χρηστών μπλοκάρουν εσφαλμένα το ίδιο άτομο», ανέφερε υπεύθυνος του ιστοτόπου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, FACEBOOK, ΠΡΟΦΙΛ, ΣΒΗΣΙΜΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!