δεν-ζήτησα-τίποτα-λέει-ο-γιατρός-που-889210
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 06.06.2022 | 22:19

«Δεν ζήτησα τίποτα», λέει ο γιατρός που πιάστηκε με «φακελάκι»

Αρνείται τις κατηγορίες για «φακελάκι» ο μαιευτήρας που συνελήφθη για δωροληψία μετά από καταγγελία.

Ο γιατρός με δήλωσή του στο ΑΝΤ1 αρνείται την κατηγορία τονίζοντας πως δεν ζήτησε ποτέ φακελάκι από τον πατέρα και πως ο καταγγέλλων έβαλε στην τσέπη του το «φακελάκι» ως δώρο καθώς είχαν πάει όλα καλά με την καισαρική τομή.

«Η καταγγελία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ασφαλώς και δεν απαίτησα το παραμικρό ποσό για τον τοκετό. Στο δικαστήριο θα αποδειχθεί η αλήθεια. Ασκώ το λειτούργημα κοντά 20χρόνια, χωρίς ποτέ να έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Δεν έχει υποβληθεί ποτέ σε βάρος μου καταγγελία και εννοείται ότι δεν έχω περάσει ποτέ από πειθαρχικό», δήλωσε ο μαιευτήρας στον ΑΝΤ1.

Την ίδια ώρα ο συνήγορός του, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως ο γιατρός «δεν ζήτησε ποτέ φακελάκι και θα αποδειχθεί στην δίκη από λοιπές ενέργειες του ό,τι ο γιατρός δεν έχει σχέση με όσα τον κατηγορούν».

Ο γιατρός από το δημόσιο μαιευτήριο συλληφθεί επί τόπου από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ενώ έρευνα για το συμβάν έχει διατάξει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός

Το φακελάκι με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα δόθηκε μετά τον τοκετό κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης του μαιευτήρα με τον πατέρα, μετά τον τοκετό.

Η συνομιλία που κράτησε 56 δευτερόλεπτα ανάμεσα στον γιατρό και τον πατέρα που ήταν «καλωδιωμένος» από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, δίνει «εικόνα» για τα όσα έγιναν στον γραφείο του μαιευτήρα.

Τι κατέγραψε ο «κοριός»

-Γιατρός: Περιμένουμε το ΟΚ μόνο από τους παιδιάτρους.

-Πατέρας: Ναι, μόλις δώσουν το ΟΚ φεύγουμε. Τι άλλο;

-Γιατρός: Τίποτα.

-Πατέρας: Οπότε, τελειώσαμε. Ε, σου ’χω και τα λεφτά, ρε παιδί μου, τα 500 ευρώ που σου είπα… και τα άλλα 500 ευρώ, σου είπα, ρε παιδί μου, στις 20 – 22 (ενν. του μηνός) που πληρώνομαι, να σου ξαναδώσω και τα άλλα.

-Γιατρός: Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, υγεία να έχεις, να χαίρεσαι τα παιδάκια σου. Πώς θα δουν το μωρό τα άλλα παιδιά;

-Πατέρας: Το έχουν ήδη δει, μέσω Viber