Δεν θα δοθεί επίδομα ενοικίου τον Ιανουάριο -Θα πληρωθούν κάρτα σίτισης&ΚΕΑ

Δεν θα καταβληθεί τελικά το επίδομα ενοικίου του Ιανουαρίου στους δικαιούχους που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisis.gr, το επίδομα ενοικίου δεν θα δοθεί σε χιλιάδες πολίτες, παρότι αρχικά υπήρξαν σκέψεις από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, να χορηγηθεί.

Αντίθετα θα πιστωθούν κανονικά στους λογαριασμούς τους τα χρήματα για την κάρτα σίτισης και το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης στους πολίτες των 30 δήμων της χώρας που είναι ενταγμένοι στο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας.

Η παράταση της καταβολής για έναν επιπλέον μήνα του ΚΕΑ στους 30 δήμους και η πίστωση στις κάρτες σίτισης, γίνεται σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, εξαιτίας της καθυστέρησης της καθολικής εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για το σύνολο των δήμων της χώρας.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε ότι η κάρτα σίτισης ήταν να ολοκληρωθεί με το τέλος του 2016, ωστόσο παρατείνεται ώστε να μην δημιουργηθεί “κενό” στην ενίσχυση των πολιτών που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας μέχρι να ξεκινήσει να υλοποιείται σε όλη τη χώρα το πρόγραμμα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης.

Παράλληλα θα υπάρξει παράταση για το πιλοτικό Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους 30 δήμους που επίσης ίσχυε έως το τέλος του 2016 όπως διαβεβαίωσε η κ. Φωτίου.

Σύμφωνα με την υπουργού στους δικαιούχους θα καταβληθολυν κανονικά στους λογαριασμούς τους, οι προβλεπόμενες πιστώσεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΚΕΑ, ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!