δεν-πήραν-άδεια-παναθηναϊκός-και-πανι-485765
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 22.05.2018 | 18:07

Δεν πήραν άδεια Παναθηναϊκός και Πανιώνιος

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εξέτασε τους φακέλους των ΠΑΕ που συμμετείχαν εφέτος στη Super League και εκτός από την Κέρκυρα και τον Πλατανιά που υποβιβάστηκαν, δεν εξασφάλισαν άδεια οι Παναθηναϊκός και Πανιώνιος.

Οι “πράσινοι” και οι “κυανέρυθροι” έχουν προθεσμία έφεσης μέχρι την Παρασκευή (25/5), ημέρα στην οποία θα ανακοινωθούν από την Ομοσπονδία οι ποινές για τις δύο ομάδες στο επόμενο πρωτάθλημα, στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι η Super League έχει ψηφίσει την κατάργηση του υποβιβασμού για τις ομάδες που δεν έχουν άδεια, κάτι που ακόμα δεν έχει εγκρίνει η ΕΠΟ, γι’ αυτό και οι ποινές θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά σε ΟΦΗ και Άρη που έχουν εξασφαλίσει άνοδο από τη Football League. Αναμένεται προσεχώς να γίνει γνωστό τι μέλλει γενέσθαι και με αυτές τις δύο ΠΑΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: “Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Χορηγεί την άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις UEFA (άδεια UEFA) στις ΠΑΕ:

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΕΚ, ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗ.

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 48, 49, 50 και 52 το Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017),

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις (άδεια UEFA ) στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2017).

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερών από την κοινοποίησή τους”.