δεν-ήθελα-να-σκοτώσω-λέει-ο-88χρονος-π-323987
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.03.2018 | 14:52

«Δεν ήθελα να σκοτώσω» λέει ο 88χρονος που “έριξε” στους ληστές

Φανερά καταβεβλημένος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή ο 88χρονος που πυροβόλησε εναντίον δυο ατόμων που εισέβαλαν στο σπίτι του για να τον ληστέψουν.

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου, δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω» είπε ο 88χρονος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη , παράνομη οπλοκατοχή , παράνομη οπλοχρησία και ψευδορκία.

Εναντίον των δυο ληστών που μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου ασκήθηκε δίωξη για ληστεία από κοινού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ενας από τους κατηγορούμενους νοσηλεύεται καθώς ο 88χρονος τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον ελαφρά στο χέρι,ενώ ο αλλος είναι ανήλικος.

Το χρονικό της ληστείας

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί στη Γλυφάδα, όταν δύο άγνωστοι άρπαξαν τον ηλικιωμένο από την αυλή του σπιτιού και τον ανάγκασαν με τη βία να μπει στο σπίτι του, προκειμένου να τον ληστέψουν. Ο 88χρονος πυροβόλησε το ένα από τα δύο άτομα και το τραυμάτισε στο χέρι.

Οι δύο δράστες, ένας 28χρονος Αλβανικής καταγωγής και ένας 18χρονος Έλληνας συνελήφθησαν, καθώς μετέβησαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Όπως προβλέπεται από το νόμο συνελήφθη και ο ηλικιωμένος.