δεν-είμαι-ικανοποιημένη-με-τη-ζωή-μου-363420
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 29.03.2018 | 10:41

«Δεν είμαι ικανοποιημένη με τη ζωή μου» έγραψε η 19χρονη που αυτοκτόνησε

Με ένα λευκό χαρτί και λίγες λέξεις η Βασιλική αποχαιρέτησε γονείς, αδελφό και φίλους αποφασίζοντας να δώσει τέλος στη ζωή της βυθίζοντας στον πόνο και στα ερωτήματα τους αγαπημένους της. Η φοιτήτρια Ιατρικής ωθούμενη από μια αόρατη δύναμη και από τη φωνή μέσα στο μυαλό της που της έλεγε «κάντο» προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα μόλις στα 19 της χρόνια.

«Δεν είμαι ικανοποιημένη με τη ζωή μου» έγραφε μεταξύ ακόμη λίγων προτάσεων στο σημείωμα που άφησε παρακαταθήκη για τους γονείς της. Ο κόμπος στο λαιμό, μελετημένος καλά, ώστε να μην λυθεί και αποτύχει η αυτοκτονία. Ήταν αποφασισμένη να πεθάνει, θα πουν οι αστυνομικοί κι ο ιατροδικαστής που πραγματοποίησε την νεκροψία νεκροτομή της άτυχης φοιτήτριας, ο οποίος έτυχε να είναι και καθηγητής της.

Πρωτοετής στην Ιατρική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης άφησε τη ζωή της στην Αθήνα για να σπουδάσει στην Αλεξανδρούπολη. Λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά ο αδερφός της, ο οποίος μένει στην Ξάνθη και ήταν από τους πρώτους που έφθασε στο μικρό διαμέρισμα που νοίκιαζε η αδερφή του για να τη δει να κρέμεται με μια ζώνη από σωλήνα του καλοριφέρ.

Την άτυχη Βασιλική είχε εντοπίσει νωρίτερα μια φίλη της η οποία είχε δεχθεί τηλεφώνημα από τους γονείς της Βασιλικής που είχαν ανησυχήσει αφού είχαν τουλάχιστον δυο ημέρες να μιλήσουν μαζί της.

Φθάνοντας η κοπέλα στο διαμέρισμα χτύπησε το κουδούνι, αλλά απάντηση δεν πήρε. Μετά από κάποια λεπτά ειδοποίησε κλειδαρά ο οποίος άνοιξε την πόρτα.

Μπαίνοντας στο διαμέρισμα η εικόνα σοκαριστική. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία έφθασε άμεσα στο σημείο. Ο ιατροδικαστής κ. Παύλος Παυλίδης που βρέθηκε στο διαμέρισμα τύγχανε να είναι και καθηγητής της. «Η κοπέλα ήταν πρωτοετής φοιτήτρια στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με καταγωγή από την Αθήνα. Η 19χρονη κρεμάστηκε με μια ζώνη από σωλήνα του καλοριφέρ μέσα στο σπίτι όπου νοίκιαζε ως φοιτήτρια. Η κοπέλα είχε αφήσει ένα σημείωμα όπου απέδιδε την αυτοχειρία της σε έντονη ψυχολογική πίεση. Περισσότερες έρευνες διεξάγει η αστυνομία», θα πει στο protothema.gr.

Οι αστυνομικοί ανέλαβαν να ενημερώσουν και τους γονείς της Βασιλικής οι οποίοι δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν αυτά που άκουγαν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Τι θα μπορούσε να είχε πάει «στραβά» στη ζωή της 19χρονης κοπέλας για να αυτοκτονήσει; Η ιατροδικαστική έρευνα απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια.

Ένα κορίτσι λιγομίλητο που δεν έβγαινε συχνά από το μικρό διαμέρισμα, παρά μόνο για τη σχολή της ή και για κανέναν καφέ στο μαγαζί που εργάζεται η φίλη της που την βρήκε νεκρή. Οι γνωριμίες της στην Αλεξανδρούπολη ελάχιστες, αφού και ο καιρός που είχε μετακομίσει από την Αθήνα για εκεί δεν ήταν αρκετός ώστε να κάνει φιλίες. Όσοι την ήξεραν έστω και για λίγο θα πουν πως ήταν ένα σκεπτικό κορίτσι λιγάκι μελαγχολικό που δεν φανέρωνε να την απασχολεί κάτι ιδιαίτερα.

«Είναι πράγματι μια δυσάρεστη εξέλιξη για εμάς που αφορά μια πρωτοετή φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής, η οποία βρέθηκε στο χώρο της απαγχονισμένη. Διενεργήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή η οποία επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για αυτοχειρία και αμέσως ειδοποιήθηκε η οικογένειά της. Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί και εδώ στη σχολή δεν είχε δείξει κάτι που να την προβληματίζει ιδιαίτερα. Μάλιστα, έμαθα ότι είχε αφήσει κι ένα σημείωμα όπου ίσως μπορεί να οδηγήσει στους λόγους, που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή της. Από όσο γνωρίζω δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στη συμπεριφορά της στη σχολή ούτε είχαμε ενημερωθεί για κάτι από την οικογένειά της» είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος στο Ιατρικό τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Μιχάλης Πιτιακούδης.