δεν-γνώριζα-τι-θέση-είχε-στον-οσε-ο-επό-1147612
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 08.03.2023 | 10:22

«Δεν γνώριζα τι θέση είχε στον ΟΣΕ ο επόπτης που ζήτησε άδεια», λέει ο γιατρός που τέθηκε σε αργία

Για τον επόπτη που πήρε αναρρωτική άδεια μετά την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο γιατρός Νίκος Χαυτούρας ο οποίος τέθηκε σε αργία επειδή του την έδωσε. «Δεν γνώριζα τι θέση είχε στον ΟΣΕ» υποστήριξε.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία ώρα MEGA» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη o πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας είπε αρχικά ότι σέβεται την τραγωδία και τους νεκρούς, ενώ τόνισε ότι δεν γνώριζε ότι ο επόπτης βρισκόταν σε επιτελική θέση.

«Δόθηκε μία άδεια. Εγώ τον γνώριζα, αλλά δεν ήταν φίλος, ήταν γνωστός. Δεν γνώριζα τη θέση του στον ΟΣΕ, νόμιζα ότι ήταν συνδικαλιστικά σε κορυφαία όργανα» επεσήμανε ο γιατρός.

«Πολλοί ασθενείς στην αγωνία τους για οτιδήποτε, ένα γνωστό εάν έχουν έρχονται στο νοσοκομείο. Με πήρε τηλέφωνο και με βρήκε πάνω στην κλινική. Εγώ δεν είχα εξωτερικά ιατρεία. Χθες κάποιοι για τους δικούς τους λόγους έγραψαν – και δυστυχώς δεν έλεγαν την αλήθεια – ότι εγώ έδωσα το παραπεμπτικό ή ότι εγώ έγραψα την άδεια, μόλις τον είδα ότι χώλαινε και είχε θέμα με τη μέση του, μπορεί να το έκανε και υπερβολικά αυτός εκείνη τη στιγμή. Δεν γνώριζα ότι είχε επιτελική θέση στη Λάρισα», είπε.

Ο Νίκος Χαυτούρας δήλωσε επίσης ότι είδε πολύ σύντομα τον επόπτη στο γραφείο του, ο οποίος κούτσαινε, και του είπε ότι υπέφερε από τη μέση του. Στη συνέχεια ο γιατρός τον έστειλε στα εξωτερικά ιατρεία.

«Κλινικά αυτό είδα. Δεν ήμουν σε χώρο εξέτασης, δεν μπορώ να απαγορεύσω να εισέρχεται κανείς μέσα στο νοσοκομείο. Τον έστειλα στα εξωτερικά ιατρεία και έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία», ανέφερε κλείνοντας.