δεν-έχει-τέλος-ο-εφιάλτης-η-πετρελαιοκ-10168
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.09.2017 | 21:12

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης: Η πετρελαιοκηλίδα έφθασε στη Σαρωνίδα (φωτο)

Τις τελευταίες ώρες εντείνεται περαιτέρω η ανησυχία για την ρύπανση στο Σαρωνικό, καθώς εντοπίστηκαν κομμάτια μαζούτ μέχρι και σε παραλία στην περιοχή της Σαρωνίδας, όπου είναι -μέχρι στιγμής- το πιο μακρινό σημείο που φθάνουν οι επιπτώσεις της βύθισης του δεξαμενόπλοιου.

Οπως θα δείτε και στη φωτογραφία που δημοσιεύει το iefimerida.gr, τα κομμάτια αυτά που έχουν ξεφύγει από τα φράγματα τα οποία και δεν κατέστη δυνατό να ανακόψουν την πορεία τους, έχουν το μέγεθος βότσαλου και είναι σε συμπαγή μορφή.

Ενόψει του επερχόμενου Σαββατοκύριακου όπου η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε καλοκαιρινά επίπεδα, η κατάσταση αυτό είναι ένα επιπρόσθετο πρόβλημα καθώς πολλοί λουόμενοι ίσως να επιχειρήσουν να πάνε για μπάνιο σε κάποια από τις πιο μακρινές παραλίες του Σαρωνικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός δήλωσε πως «είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέπεται το κολύμπι και το ψάρεμα στις ακτές που έχουν μολυνθεί», «αδειάζοντας» τον υπουργό Ναυτιλίας που υποστήριζε χθες το ακριβώς αντίθετο.

kommatia-mazout-mesa