Δευτέρα
2
Οκτώβριος
Back

Δεν αποφυλακίζονται οι τρεις χρυσαυγίτες που ζητούσαν αναστολή εκτέλεσης ποινής

«Όχι» στην αποφυλάκιση τριών καταδικασμένων χρυσαυγιτών είπε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Ο πυρηνάρχης Περάματος Αν. Πανταζής, που εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι και επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αλλά και οι Αν. Αναδιώτης και Αρ. Χρυσαφίτης που έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προσέφυγαν στην δικαιοσύνη ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης των ποινών τους μέχρι το Εφετείο.

Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών απέρριψαν, κατά πλειοψηφία, το αίτημα του Αν. Πανταζή, ο οποίος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας που -όπως υποστηρίζει- αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος όσο και δύο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του. Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απόρριψη της αίτησής του, εκφράζοντας την άποψη ότι στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος αφεθεί ελεύθερος είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων. «Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων» ανέφερε.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!