δείτε-τον-καιρό-σήμερα-αναλυτική-πρό-12052
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.09.2017 | 07:00

Δείτε τον καιρό σήμερα –Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ βαθμιαία στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο και τοπικά την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Οι μετεωρολογικές ρυθμίσεις ευνοούν τη μεταφορά αφρικάνικης σκόνης. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, στα δυτικά 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ σταδιακά ενισχυόμενοι.

Ειδικότερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς, από το μεσημέρι 4 με 5 και αργότερα 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και προς το βράδυ πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν από τα δυτικά νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές στα δυτικά.

Ανεμοι: νότιοι ασθενείς και βαθμιαία 4 με 5 και στα δυτικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο και τοπικά στην Ήπειρο.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και αργά το απόγευμα κυρίως στη Θεσσαλία όπου ενδέχεται το βράδυ να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βορειοτέρα τμήματα.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 6 και από αργά το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ και αργότερα στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 30 και στη βόρεια Κρήτη έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: στα βόρεια νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ νότιοι με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Τρίτη 12-09-2017

Καιρός: στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά.