δεύτερη-συνάντηση-κοντομηνά-καλογρ-93648
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 07.09.2016 | 19:28

Δεύτερη συνάντηση Κοντομηνά – Καλογρίτσα με φόντο την σύμπραξη

Σε δεύτερη διερευνητική συνάντηση προχώρησαν οι επιχειρηματίες Καλογρίτσας και Κοντομηνάς για τον Alpha.

Οι δύο επιχειρηματίες, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε συμπράξουν για τη δημιουργίας ενός νέου τηλεοπτικού σταθμού. «Ο Κοντομήνας θα βάλει την τεχνογνωσία και τις υποδομές και ο Καλογρίτσας θα πληρώσει την άδεια», σημειώνουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Ωστόσο στην πρώτη συνάντηση τους, δεν κατέληξαν σε οριστική συμφωνία και πριν από λίγη ώρα ολοκλήρωσαν τη δεύτερη επαφή τους.

Η πρώτη τους συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ και η δεύτερη σήμερα το πρωί. Παρά το γεγονός οτι το κλίμα στις συζητήσεις τους ήταν θερμό, δεν κατόρθωσαν ακόμη να καταλήξουν σε τελική συμφωνία, καθώς η κάθε πλευρά διεκδικεί τους καλύτερους όρους για τον ευατό της.

Σκληρό παζάρι γίνεται για το ποιος θα κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών αλλά και το management του νέου τηλεοπτικού σταθμού, με τον Καλογρίτσα να ζητά τις μετοχές και να παραχωρεί τη διοίκηση.

Οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, ενώ ο κ. Καλογρίτσας θα επιχειρήσει ταυτόχρονα να διευρύνει τον κύκλο των συμμαχιών του, ξεκινώντας επαφές και με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Τις επόμενες ημέρες η κινητικότητα μεταξύ των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών που έχασαν το δικαίωμα εκπομπής και των ιδιοκτητών των εταιρειών που κατοχύρωσαν τηλεοπτικές άδειες αναμένεται να ενταθεί, καθώς παλιοί και νέοι καναλάρχες μελετούν τις επόμενες κινήσεις τους στην σκακιέρα του νέου τηλεοπτικού τοπίου.

Για τους νέους καναλάρχες, το πρώτο ζητούμενο είναι να διασφαλίσουν υλικοτεχνικές υποδομές και κτιριακές εγκαταστάσεις από τα κανάλια που θα πάψουν να λειτουργούν, ενώ για τους ιδιοκτήτες των καναλιών που έχασαν την άδειά τους, η βασική τους επιδίωξη είναι η δημιουργία συμμαχιών που θα τους επιτρέψει να είναι παρόντες και στο νέο τηλεοπτικό περιβάλλον.