δάνεια-πήγασου-ελεύθερος-ο-γιώργος-πε-42484
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.03.2019 | 09:26

Δάνεια Πήγασου: Ελεύθερος ο Γιώργος, περιοριστικοί όροι για τον Φώτη Μπόμπολα

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας καθώς και δυο στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών της εταιρίας Πήγασος. Οι 4 εκλήθησαν να δώσουν εξηγήσεις για τα δάνεια τα οποία είχε πάρει η εκδοτική εταιρία (είχε στην κατοχή της το Έθνος και άλλα έντυπα και μερίδιο στο Mega) για τα οποία, σύμφωνα με την κατηγορία, δεν υπήρχαν επαρκείς εγγυήσεις. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ομολογιακό δάνειο περίπου 80 εκατ. ευρώ στο οποίο εντάχθηκαν όλα τα δάνεια του ομίλου.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά την κακουργηματική κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση και στρέφεται σε βάρος στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων. Για ηθική αυτουργία στην απιστία κατηγορούνται οι Γ. Μπόμπολας και Φώτης Μπόμπολας καθώς και 2 στελέχη της ΠΗΓΑΣΟΣ. Όλους τους κατηγορούμενους εκπροσώπησε ο δικηγόρος Τάσος Τριανταφύλλου.

Μετά την απολογία τους ο μεν Γιώργος Μπόμπολας αφέθηκε ελεύθεροςχωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ο δε Φώτης Μπόμπολας και τα δυο διευθυντικά στελέχη με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

33 εκατομμύρια

Σύμφωνα με πληροφορίες προσκομίστηκαν στην ανακρίτρια στοιχεία σύμφωνα με τα οποία είχαν δοθεί εγγυήσεις για τη σύναψη του δανείου που αφορούν το ακίνητο 11.000 τμ στο Χαλάνδρι, μετοχές, σήματα εντύπων κλπ.Κατατέθηκαν επίσης στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το 2010-2016 κατατέθηκαν 33 εκατομμύρια ευρώ από τους μετόχους για τις υποχρεώσεις της εταιρίας ενώ την ίδια περίοδο δόθηκαν σε τόκους για το συνολικό δανεισμό του ομίλου σχεδόν 70 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται και στελέχη των τριών τραπεζών.

Η παραγγελία για την άσκηση των ποινικών διώξεων είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 από τον τότε επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις καθώς και εάν εξυπηρετούνται τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ που είχε λάβει το 2006, το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος.