δακτύλιος-αθήνα-επιστρέφει-από-δευτέ-1007217
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.10.2022 | 20:41

Δακτύλιος -Αθήνα: Επιστρέφει από Δευτέρα -Ποιοι μπαίνουν ελεύθερα

Επιστρέφει και πάλι στην Αθήνα ο Δακτύλιος 2022. Από τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου δεν θα επιτρέπονται όλα τα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης, ωστόσο, θα ισχύουν οι εξαιρέσεις, ενώ θα υπάρχουν και πολύ σημαντικές αλλαγές.

Σύμφωνα με πηγές του iEidiseis, η απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών είναι ο Δακτύλιος να επιστρέψει τη Δευτέρα (10/10) και αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως. Μόνο σε περίπτωση που ανακύψει κάποιο διαδικαστικό θέμα – όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου – η εφαρμογή του Δακτυλίου θα μετατεθεί για μία με δύο ημέρες αργότερα.

Ωστόσο, κατά την εφαρμογή του Δακτυλίου στην Αθήνα προβλέπονται αρκετές εξαιρέσεις για συγκεκριμένες κατηγορίες αυτοκινήτων. Χρειάζεται δε, να κάνετε αίτηση για το σήμα κυκλοφορίας στον Δακτύλιο.

Ποια αυτοκίνητα επιτρέπονται στον Δακτύλιο

«Πράσινο φως» έχει ανάψει σε νέα κατηγορία αυτοκινήτων για να διέρχονται ελεύθερα και συγκεκριμένα σε όσα έχουν πρώτη άδεια κυκλοφορίας μετά την 1η Ιανουαρίου 2021.

Όσα κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας είναι:

ηλεκτρικό

εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου

υβριδικό

κατηγορίας Euro 6 και ταυτόχρονα να εκπέμπει κάτω από 120 gr CO2. Επισημαίνεται ότι οι εκπομπές CO2 δε σχετίζονται με το επίπεδο ρύπων Euro 6

Ως δακτύλιος ορίζεται η περιοχή που σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί:

«Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας».