δάφνη-ξεκίνησε-η-δίκη-για-το-βιασμό-της-504135
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 03.07.2018 | 16:34

Δάφνη: Ξεκίνησε η δίκη για το βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας

Άρχισε σήμερα η δίκη του 53χρονου «βιαστή της Δάφνης» με θύμα μια 23χρονη φοιτήτρια, την οποία τον Μάιο του 2017 είχαν εντοπίσει οι αστυνομικές αρχές άγρια κακοποιημένη μέσα στο ημιυπόγειο διαμέρισμα του κατηγορουμένου στη Δάφνη. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο και οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν είχαν οδηγήσει τον 53χρονο στις φυλακές.

Σήμερα, ωστόσο, η ακροαματική διαδικασία για την πολύκροτη αυτή υπόθεση ξεκίνησε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία του κατηγορουμένου που δεν θέλησε να μεταχθεί από τις φυλακές στη δικαστική αίθουσα. Η δίκη, που διεκόπη τελικά για τις 18 Σεπτεμβρίου, διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, μετά από αίτημα που κατέθεσε στο δικαστήριο, η πολιτική αγωγή και το οποίο η έδρα έκανε δεκτό.

Ο 53χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος έχει εμφανίσει πιστοποιητικά που δείχνουν ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όρασης, δεν παρέστη στο δικαστήριο, καθώς ο ίδιος ζήτησε να μην μεταχθεί από τις φυλακές.

Στη δίκη κατέθεσε σήμερα η 23χρονης φοιτήτρια και σύμφωνα με πληροφορίες η νεαρή κοπέλα λύγισε όταν κλήθηκε να περιγράψει τα όσα φρικτά έζησε στο «κολαστήριο» ημιυπόγειο διαμέρισμα του 53χρονου.

Κατα τη διάρκεια της κατάθεσής της φέρεται να ανέφερε ότι αιφνιδιάστηκε όταν δέχθηκε επίθεση από τον κατηγορούμενο και ότι προσπάθησε να ξεφύγει, όμως εκείνος παρά το βάρος του και τα προβλήματα όρασης έτρεξε και την έπιασε.

Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε ότι από τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ιστορικό

Ήταν Μάιος του 2017 οι γονείς της νεαρής φοιτήτριας είχαν δηλώσει στις αρχές την εξαφάνισή της, αναφέροντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα βοηθούσε έναν ανάπηρο άνδρα που διέμενε στη Δάφνη.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι του 53χρονου και έκαναν έφοδο. Το θέαμα που αντίκρισαν ήταν σοκαριστικό. Η 23χρονη βρισκόταν σε ημιλυπόθυμη κατάσταση, δεμένη, φιμωμένη και κακοποιημένη. Αμέσως συνέλαβαν τον 53χρονο και μετέφεραν το θύμα στο νοσοκομείο.

Στην κατάθεσή της η φοιτήτρια είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι είχε πέσει θύμα ομηρίας και βιασμού από τον 53χρονο, ο οποίος την είχε αναισθητοποιήσει.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος φέρεται να κατέγραφε με κάμερες το τι συνέβαινε μέσα στο διαμέρισμά του.

Ο ίδιος προανακριτικά είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, επικαλούμενος τα σοβαρά προβλήματα όρασης και είχε υποστηρίξει ότι όλα συνέβησαν με τη συναίνεση της 23χρονης.

Ωστόσο, αντιμετωπίζει πλέον σωρεία κατηγοριών και συγκεκριμένα δικάζεται για: Αρπαγή με σκοπό να εξαναγκασθεί η παθούσα σε πράξη και ανοχή, για την οποία δεν υπήρχε υποχρέωσή της, βιασμό κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, παραβίαση απορρήτου για μη δημόσια πράξη και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η τελευταία κατηγορία αφορά σε πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε σε σκληρούς δίσκους υπολογιστών στο σπίτι του.