Δ.Θεσσαλονίκης: «Πράσινο» φως για τη «νέα» Τούμπα - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Δ.Θεσσαλονίκης: «Πράσινο» φως για τη «νέα» Τούμπα

H επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης συνεδρίασε την Τετάρτη, (17/4) και «άναψε πράσινο φως» για την εκπόνηση του ειδικού χωρικού σχεδίου, που αφορά το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Το θέμα για τη «νέα Τούμπα» αναμένεται να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, τη Μεγάλη Δευτέρα (22/4) , για την τελική γνωμοδότηση, μετά και την σημερινή θετική απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρου Πέγκα.

Το επόμενο βήμα που θα γίνει αφορά την συμπλήρωσή του φακέλου που θα στείλουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα το θέμα του νέου γηπέδου και του απαραίτητου Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) αναμένεται να συζητηθεί και την Παρασκευή (19/4) στη συνεδρίαση της μητροπολιτικής επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Στις σχετικές εισηγήσεις των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, αναφορικά με το νέου γήπεδο του ΠΑΟΚ αναφέρεται πως: «το όλο έργο θα συμβάλει στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Θεσσαλονίκης και στην προσέλκυση σημαντικών διοργανώσεων που θα τονώσουν την τοπική οικονομία» ενώ σημειώνουν πως «οι οποιεσδήποτε υποχρεώσεις προκύψουν για τον δήμο Θεσσαλονίκης από την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου θα αναληφθούν εξολοκλήρου από το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο του ΠΑΟΚ».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!