δ-κιλελέρ-παπάς-έβαλε-τέλος-στη-ζωή-το-322785
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 14.02.2020 | 13:03

Δ. Κιλελέρ: Παπάς έβαλε τέλος στη ζωή του

Βαρύ πένθος στην Τοπική Κοινότητα Χάλκης του Δήμου Κιλελέρ και θλίψη στην ευρύτερη περιοχή κυριαρχούν μετά το τραγικό τέλος του επί 24 έτη ιερέα του χωριού π. Νικολάου Γιαννόπουλου.

Ο ιερέας, σε ηλικία 59 ετών, έθεσε τέλος στη ζωή του με απαγχονισμό στον γυναικωνίτη του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου.

Οι κάτοικοι του χωριού αδυνατούσαν να πιστέψουν αυτήν την εξέλιξη, η οποία έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία», ενώ μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για την προσωπικότητα και το έργο του ιερέα τους.

Σήμερα η Χάλκη θα αποχαιρετίσει τον ιερέα από τις 11.00 π.μ. όταν η σορός του θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου με την νεκρώσιμη ακολουθία να τελείται στις 3.00 μ.μ.

Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στον τόσο καταγωγής του, στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο ιερέας αφήνει πίσω την πρεσβυτέρα, παιδιά, εγγόνι, αδέλφια, ανίψια.

Η Τοπική Κοινότητα Χάλκης με μήνυμα που ανάρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης λέει το δικό της αντίο» στον π. Νικόλαο Γιαννόπουλο. Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Η κοινωνία της Χάλκης, με βαθειά θλίψη και οδύνη αποχαιρετά τον σεβαστό πατέρα Νικόλαο Γιαννόπουλο, έναν άνθρωπο που διετέλεσε επί 24 συναπτά έτη εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου του χωριού μας. Όλη η ενορία της Χάλκης θα τον θυμάται με αγάπη και ευγνωμοσύνη. Αύριο, ημέρα Παρασκευή και ώρα 7:30- 9:00 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, ενώ η σορός αναμένεται να μεταφερθεί στον ναό στις 11:00. Στις 3:00 μμ θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και η ταφή θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρά του».

πηγή: larissanet.gr