δ-κηφισιάς-δεν-φταίμε-εμείς-για-τον-538318
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.09.2018 | 16:30

Δ. Κηφισιάς: «Δεν φταίμε εμείς» για τον τραυματισμό 3χρονης σε παιδική χαρά

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος της Κηφισιάς μετά το ρεπορτάζ του protothema.gr για τον τραυματισμό ενός τρίχρονου κοριτσιού σε παιδική χαρά στη Νέα Κηφισιά, υποστηρίζοντας ότι το όργανο από το οποίο έπεσε είχε επισκευαστεί τον Απρίλιο.

Οι άνθρωποι της δημοτικής Αρχής αναφέρουν στην ανακοίνωση τους ότι το συγκεκριμένο όργανο που εμφανίζεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν χθες, «είναι πιστοποιημένο και επισκευάστηκε τον Απρίλιο του 2018». Τονίζουν δε ότι σχεδόν καθημερινά γίνεται έλεγχος στις παιδικές χαρές του Δήμου Κηφισιάς από ειδικό συνεργείο, προκειμένου να επιδιορθώνονται τα όργανα και τα παιχνίδια τους.

«Παρόλα αυτά φαίνεται πως αφαιρέθηκε από άγνωστο ή αποκολλήθηκε το πλαϊνό προστατευτικό στο συγκεκριμένο πολυόργανο, πιθανόν την ίδια ημέρα, χωρίς να γίνει αντιληπτό. Άμεσα εντοπίστηκε η δολιοφθορά και αποκαταστάθηκε η ζημία στο όργανο» προσθέτουν.

Όσον αφορά την απουσία δαπέδου, οι άνθρωποι του δήμου, ισχυρίζονται ότι η τοποθέτηση του είναι είναι προγραμματισμένη σε εργολαβία με άλλες δέκα παιδικές χαρές ύψους 150.000 ευρώ που αφορά και σε εργασίες τοποθέτησης δαπέδων.

Η σχετική μελέτη υλοποιήθηκε το 2017, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε το 2018 και μετά από γραφειοκρατικές διαδικασίες το έργο ξεκινά στις επόμενες ημέρες. Εκτός από την προαναφερθείσα εργολαβία προχωρά η μελέτη και ο διαγωνισμός που αφορά σε 16 παιδικές χαρές ύψους 650.000 ευρώ. Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος Κηφισιάς εξασφάλισε το ποσό των 244.000 ευρώ για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου μας, ενώ μέσα στο χρόνο περαιώθηκε και το «Έργο περιφράξεων» που αφορούσε 11 παιδικές χαρές.