δ-αμυνταίου-χρυσαυγίτες-διαμαρτύρον-554707
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.11.2018 | 23:15

Δ. Αμυνταίου: Χρυσαυγίτες διαμαρτύρονται για το συνέδριο του «Ουράνιου Τόξου» στο Ξινό Νερό

Το κόμμα που μιλά για «σλαβόφωνη μακεδονική» μειονότητα διεξάγει εκεί το 3ο του συνέδριο Αντιδράσεις προκαλεί ο τόπος όπου διεξάγεται σήμερα το 3ο συνέδριο του κόμματος «Ουράνιο Τόξο» (σ.σ. Vinozito) στο χωριό Ξινό Νερό της Φλώρινας στη δυτική Μακεδονία. Θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του συνεδρίου του κόμματος, το οποίο μιλά για σλαβόφωνη «μακεδονική» μειονότητα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, μία ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκαν στην επαρχιακή οδό που συνδέει το Αμύνταιο με το Ξινό Νερό.

Ωστόσο, η αστυνομία έχει στήσει φραγμούς σε διάφορα σημεία πέριξ του επαρχιακού δρόμου που οδηγεί στο Ξινό Νερό, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο έντασης. Να σημειωθεί ότι η αστυνομική διεύθυνση της δυτικής Μακεδονίας αρνήθηκε να δώσει, σε επικοινωνία του makthes.gr, οποιαδήποτε πληροφορία για τη διαδήλωση και τα αστυνομικά μέτρα. Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο που δημοσιεύει η «Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης» στη σελίδα της στο Facebook: Παράλληλα, η πρώην βουλευτής Κοζάνης και νυν πρόεδρος του κόμματος «Μέτωπο Νίκης» είχε καταδικάσει από χθες τη διεξαγωγή του συνεδρίου του «Ουράνιου Τόξου» στο Ξινό Νερό Φλώρινας κατηγορώντας μάλιστα τον δήμαρχο Αμυνταίου, Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη, ότι έδωσε άδεια για την ανάρτηση του πανό. Από την άλλη πλευρά, ο δήμαρχος Αμυνταίου ξεκαθάρισε μέσω του makthes.gr ότι «άδεια για ανάρτηση πανό δεν έχουμε δώσει.

Δεν κατέθεσαν (σ.σ. το Ουράνιο Τόξο) καμία αίτηση στο δήμο και είναι και θέμα της αστυνομίας πλέον πώς θα διαχειριστεί αυτό το θέμα». Δίνοντας εικόνα από την περιοχή, ο δήμαρχος Αμυνταίου λέει ότι «ήμουν στην πλατεία στο Αμύνταιο και είδα μια ομάδα από Χρυσαυγίτες οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το ότι γίνεται το συνέδριο του «Ουράνιου Τόξου», ερωτηθείς για τους διαδηλωτές επί της οδού Αμυνταίου-Ξινού Νερού. Την ίδια ώρα, «η αστυνομία, η παρουσία της είναι παντού, έχουν απομονώσει από παντού το Ξινό Νερό» επισημαίνει ο κ. Θεοδωρίδης και καταλήγει λέγοντας ότι τα πράγματα «είναι ήρεμα. Λέει ο καθένας την άποψή του».

https://www.facebook.com/432406813903943/videos/1925194577573652/

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία