χτυπούσε-σπίτια-όταν-οι-ένοικοι-έλε-406458
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.09.2018 | 11:42

«Χτυπούσε» σπίτια όταν οι ένοικοι έλειπαν διακοπές

Ο Αύγουστος είναι ο βασικός μήνας των διακοπών και αυτό εκμεταλλευόταν ένας 39χρονος Έλληνας διαρρήκτης, ο οποίος εντόπιζε τα σπίτια όσων απουσίαζαν, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Ηρακλείου, τα παραβίαζε και άρπαζε ό,τι πολύτιμο υπήρχε.

Όμως, άφησε πίσω του ίχνη που οδήγησαν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην εξιχνίαση τριών διαρρήξεων, οι οποίες είχαν γίνει από τις 2 ως τις 28 Αυγούστου με λεία μετρητά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας άνω των 3.500 ευρώ.

Ο 39χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. Η προανάκριση που διενεργεί η Ασφάλεια συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται ότι είχε «χτυπήσει» και άλλα σπίτια.

*** Με ιδιαίτερα… θορυβώδη τρόπο διέρρηξε ένα κοσμηματοπωλείο σε περιοχή της Ημαθίας ένας 27χρονος Έλληνας, ο οποίος «γκρέμισε» ολόκληρη την τζαμαρία και άρπαξε όσα κοσμήματα μπορούσε! Όμως, ο κρότος κινητοποίησε άνδρες του αστυνομικού τμήματος Βέροιας που περιπολούσαν σε κοντινό σημείο και τον έπιασαν πριν διαφύγει.

Τα κλεμμένα κοσμήματα αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος και ο δράστης προσήχθη στην Ασφάλεια που ερευνά αν έχει διαπράξει και άλλες κλοπές, πριν τον οδηγήσει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.