χρύσπα-αντίθετη-στο-να-μην-υπάρχει-το-1058994
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 11.08.2022 | 18:00

Χρύσπα: «Αντίθετη στο να μην υπάρχει το δικαίωμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια»

Η Χρύσπα έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «On Time» και τη Σίσσυ Μενεγάτου, όπου απάντησε, μεταξύ άλλων, και για το θέμα της απόκτησης παιδιού.

Αναλυτικά όσα είπε: 

Μιας και μιλάμε για φύλα, τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και την επιθυμία τους να αποκτήσουν παιδί. Εσύ τι γνώμη έχεις;

Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε θεωρήσει ότι είναι ικανός να δημιουργήσει οικογένεια, πρέπει να έχει το δικαίωμα να το κάνει. Το σημαντικό δεν είναι το να δούμε εάν υπάρχει ένα ζευγάρι με το κλασικό μοτίβο άντρας με γυναίκα για να μεγαλώσουν ένα παιδί. Πρέπει να δούμε αν αυτό το ζευγάρι, είτε είναι άνδρας με γυναίκα, είτε είναι γυναίκα με γυναίκα, είτε είναι άνδρας με άνδρα, έχουν την ικανότητα να μεγαλώσουν ένα παιδί.

Με βρίσκει εντελώς αντίθετη στο να μην υπάρχει το δικαίωμα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια από τη στιγμή που υπάρχουν τόσες ψυχές εκεί έξω που χρειάζονται οικογένεια. Αυτά τα παιδιά μπορούν να υιοθετηθούν κι είναι πολύ μικροπρεπές και στενόμυαλο το να περιορίζουμε την κοινωνία μας σε αυτά τα μοτίβα. Ξέρετε πόσες οικογένειες δεν είναι φυσιολογικές; Κοιτάξτε γύρω σας τι γίνεται.

Είμαι υπέρ του να μπορεί οποιοσδήποτε άνθρωπος σήμερα να κάνει τη ζωή του όπως εκείνος επιλέγει, χωρίς φυσικά να ενοχλεί τον διπλανό του. Είναι πολύ σαφές, αυτό είναι δικαίωμα του καθενός από εμάς, όπως και σε μια γυναίκα είναι δικαίωμά της να μη θέλει να κάνει παιδί. Το τονίζω αυτό γιατί κι εδώ υπάρχει το στερεότυπο.

Και σου λένε «μα καλά τόσα χρόνια είσαι παντρεμένη ή είστε μαζί, δεν θες να κάνεις παιδί;». Γιατί να θέλει μια γυναίκα οπωσδήποτε να κάνει παιδί; Όλα αυτά λοιπόν τα θέματα είναι παλιομοδίτικα κατά τη γνώμη μου. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις και πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές του άλλου.

Το τονίζεις αυτό με το παιδί γιατί υποθέτω ότι σε ρωτάνε όλοι –επειδή είσαι παντρεμένη αρκετά χρόνια- αν θέλεις παιδί κι είναι πολύ ευαίσθητο θέμα αυτό.

Ναι και θεωρώ ειλικρινά ότι δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω αφού έκανα σαφές τι πιστεύω.

Στην υιοθεσία ενός παιδιού θα ήσουν θετική;

Σαφώς, αν κάποια στιγμή αισθανθώ ότι είμαι ικανή και θέλω να κάνω κάτι τέτοιο.

Θα σε ρωτήσω ευθέως. Σου λείπει ένα παιδί;

Όχι, δεν μου λείπει.