Χρήστος Δάντης: «Όλοι γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει η Αντίσταση»

Tι δικό του μήνυμα γεμάτο υπονοούμενα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλε μέσω του Instagram ο γνωστός τραγουδιστής, Χρίστος Δάντης.

Όπως τονίζει, η σημαία ανήκει σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, τονίζοντας ωστόσο πως οι φασίστες έκαναν πολλούς να φοβούνται να υψώσουν τη σημαία για να μη νομίσει κανείς πως ταυτίστηκαν με τα «πιστεύω» τους.

Πιο αναλυτικά, ο γνωστός μουσικός, στην ανάρτησή του υπογραμμίζει πως οι φασίστες για πάνω από μία δεκαετία μας έκαναν να φοβόμαστε να υψώσουμε τη σημαία μας.

«Η Ζυγαριά δε μπορεί να γύρει υπέρ των δωσίλογων»

Μάλιστα, ο ίδιος προχωρά σε διευκρινίσεις, «μη νομίσει κανείς ότι έχουμε τα ίδια “πιστεύω” με δαύτους». Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον οποίο απευθύνθηκε με το μήνυμά του, θέλοντας να δηλώσει τον καθοριστικό ρόλο της Αριστεράς στην Εθνική Αντίσταση.

Επειδή αλλιώς μεγαλώσαμε εμείς κι αλλιώς εσυ, σίγουρα η Αντίσταση είχε και κάποιους ανένταχτους, κάποιους λιγους δεξιούς, αλλά είχε κυρίως αριστερούς. Γι αυτό άργησε ν’ αναγνωριστεί. Η Ζυγαριά δε μπορεί να γύρει υπέρ των δωσίλογων».

Ο ίδιος, με νόημα προσέθεσε: «Ο Ζέρβας τιμήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση με το αξίωμα του Υπουργού. Τον Βελουχιώτη τον τίμησε η ίδια η ιστορία Κυριάκο. Όλοι γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει η Αντίσταση».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Σήμερα η μέρα επιβάλει περισσότερο από ποτέ την ανάδειξη της σημαίας μας, μιας σημαίας που ανήκει σε όλους τους Έλληνες, αριστερούς κεντρώους, δεξιούς.

Μιας σημαίας που μας έκαναν να φοβόμαστε να υψώσουμε για πάνω από μια δεκαετία οι φασιστες, μη νομίσει κανεις ότι έχουμε ίδια «πιστεύω» με δαύτους.

Μιας σημαίας που συμβολίζει τη δημοκρατία,αυτό ακριβώς που ήθελαν να καταλύσουν.

Ζήτω η 28η Οκτώβρη.

Ζήτω η Ελληνική Αντίσταση.

Και ξέρεις Κυριάκο…

Επειδή αλλιώς μεγαλώσαμε εμείς κι αλλιώς εσυ,σίγουρα η Αντίσταση είχε και κάποιους ανένταχτους, κάποιους λιγους δεξιούς, αλλά είχε κυρίως αριστερούς.

Γι αυτό άργησε ν’ αναγνωριστεί.

Η Ζυγαριά δε μπορεί να γύρει υπέρ των δωσίλογων.

Δυστυχώς, δε μπορούμε να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τον Ζερβα με τον Άρη.

Ο Ζέρβας τιμήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση με το αξίωμα του Υπουργού.

Τον Βελουχιώτη τον τίμησε η ίδια η ιστορία Κυριάκο.

Όλοι γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει η Αντίσταση.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα

Χρήστος Δάντης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!