χορεύτρια-κατερίνα-σολδάτου-αιωρείτ-479992
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 09.05.2018 | 14:47

Χορεύτρια Κατερίνα Σολδάτου: Αιωρείται στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου (βίντεο)

Ο χορός της χορεύτριας Κατερίνας Σολδάτου η οποία αιωρήθηκε σε δύο σκοινιά από την μεγαλύτερη γέφυρα της Ελλάδας την Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου  κυκλοφορεί πλέον στο διαδικτυακό αέρα και κάνει το γύρο της υφηλίου. Το χορευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε η Κατερίνα Σολδάτου είναι μέρος των παραστάσεων της καλλιτέχνιδας με τίτλο “Η Ελλάδα έχει ψυχή”.

Επρόκειτο για ένα κοινό εγχείρημα της ξεχωριστής aerial dancer και των ανθρώπων της Γέφυρας, δομημένο γύρω από την επέτειο της 25ης Μαρτίου με ξεκάθαρο συμβολισμό: Το χτίσιμο γεφυρών μεταξύ Ελλήνων και την ένωσή τους σε κοινή προσπάθεια για την προκοπή της πατρίδας.

Στην κατεύθυνση αυτή ήταν και η επιλογή των εθνικών χρωμάτων που προέβλεπε το σενάριο, έτσι όπως αυτό προτάθηκε από την πλευρά της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.: Λευκό μακρύ ύφασμα 15 μέτρων που κυμάτισε μεταξύ του γαλάζιου του Κορινθιακού Κόλπου και του γαλάζιου του ουρανού, μαζί με την ολόσωμη μπλε φόρμα της Κατερίνας, που έφερε το σήμα της εθνικής μας Γέφυρας.

Ωστόσο η performance δεν περιορίστηκε μόνο στον ανοιχτό χώρο, αλλά επεκτάθηκε και στο εσωτερικό του ψηλότερου πυλώνα της Γέφυρας, συνολικού ύψους που αγγίζει τα 300 μέτρα από τον πυθμένα της θάλασσας ως την κορυφή του. Η συγκεκριμένη επιλογή, αποτέλεσε το δεύτερο (επίσης έμφορτο συμβολισμού) σκέλος του σεναρίου, αφού για κάποιον που βρίσκεται στον πυθμένα, η μόνη οδός προς το φως αποκαλύπτεται όταν αυτός σηκώσει τα μάτια του ψηλά. Σε αυτή την περίπτωση, το βλέμμα του προς την κορυφή και τη διέξοδο, όπως αναφέρει το thebestσυναντούσε πάλι τη γαλανόλευκη performer, η οποία δεν έκρυψε πως η εμπειρία της εντός του πυλώνα υπήρξε γι’ αυτήν ένα έντονο συναίσθημα ανάτασης ψυχής.