χίος-λέσβος-κλεφτοπόλεμος-κατοίκω-740001
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 25.02.2020 | 19:05

Χίος-Λέσβος: «Κλεφτοπόλεμος» κατοίκων με ΜΑΤ -Μία γυναίκα στο νοσοκομείο (βίντεο)

Έκρρυθμή παραμένει η κατάσταση σε Χίο και Λέσβο, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούονται με κατοίκους στα σημεία που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δημιουργηθούν οι κλειστές δομές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον «Αστραπάρη» μέχρι αργά το απόγευμα υπήρχαν διαρκείς αψιμαχίες μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή Φλώρι του Αίπους στη Χίο.

Το σάιτ κάνει λόγο για πρωτοφανείς διαστάσεις αστυνομικής βίας σε βάρος των πολιτών της Χίου, καθώς απρόκλητα και άνευ λόγου γίνεται συνεχής χρήση χημικών.

Μάλιστα, σχολιάζει ότι τα ΜΑΤ δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία να «γονατίσουν» οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης των κατοίκων της Χίου με οποιοδήποτε μέσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ανταποκριτή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open, από τα επεισόδια, μια γυναίκα εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το τοπικό alithia.gr, στις… πλαγιές του βουνού απέναντι από την επιταγμένη, για τη δημιουργία δομής, έκταση, μεταφέρθηκε η… μάχη πολιτών και ΜΑΤ.

 Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι στο Φαφαλίειο, προκειμένου να βρεθούν στην παράκληση που θα τελούσε η Μητρόπολη στον Αγ. Μακάριο.
Οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν ότι θα ανέβουν στο Φλώρι, καθώς εκεί ήταν προγραμματισμένη να γίνει αρχικά η παράκληση, πιθανά για να μην δημιουργηθούν επεισόδια.

Στο Φλώρι συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός πολιτών που όμως δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να αποχωρήσουν αλλά νιώθοντας, όπως ανέφεραν, ότι η αποστολή των ΜΑΤ εγκλωβίζει την κοινωνία, αποφάσισαν να συγκρουστούν μαζί τους.

Οι μονάδες των ΜΑΤ βρίσκονταν παραταγμένες στο 17ο χλμ. Χίου-Βολισσού, ενώ ο δρόμος μέχρι εκεί ήταν ανοικτός.

Από το συγκεντρωμένο πλήθος αρκετοί, νεαρής κυρίως ηλικίας, ανέβηκαν στις πλαγιές του βουνού πετώντας πέτρες, ενώ ο κόσμος είχε φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα ΜΑΤ, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.

Ακολούθησε ρίψη χημικών προκειμένου να απωθηθεί ο κόσμος ενώ η… μάχη μεταφέρθηκε στις πλαγιές με τα ΜΑΤ να βρίσκονται στο βουνό ρίχνοντας παράλληλα χημικά και νερό στους συγκεντρωμένους.

Στην περιοχή επικρατεί κυριολεκτικά πανζουρλισμός, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιδίδονται σε διαρκές κυνηγητό και συνεχή χρήση χημικών, όπου βλέπουν ότι υπάρχει η οποιαδήποτε κίνηση.

Ίδια εικόνα και στη Λέσβο

Όσον αφορά στη Λέσβο, μετά τα πρωινά επεισόδια, όπως αναφέρει το lesvosnews, αστυνομικοί και μηχανήματα καταστρέφουν το δάσος στο Διαβολόρεμα και υπάρχει ήδη καταγγελία προς τη δικαιοσύνη.

Το ίδιο σάιτ, περιγράφει τα επεισόδια ως εξής: «Φωτιές στο δάσος, δακρυγόνα, συγκρούσεις, ματωμένα κεφάλια είναι η σύνοψη του σημερινού πρωινού για όλα όσα έγινα στην περιοχή Διαβολόρεμα από τα ΜΑΤ».

Επίσης, το σάιτ stonisi.gr αναφέρει ότι τα ΜΑΤ πραγματοποίησαν δύο επιθέσεις κατά των κατοίκων που ήταν συγκεντρωμένοι στο Διαβολόρεμα, στην έτερη είσοδο προς την επιταγμένη έκταση της Καράβας.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν όχι μία, αλλά δύο φορές, να διασπάσουν το πλήθος που διαμαρτύρεται για την επίταξη και τη νέα κλειστή δομή που επιχειρεί να φτιάξει η Κυβέρνηση της ΝΔ στη Λέσβο.