χατζηνικολάου-με-στεναχωρεί-που-ο-θαν-1074677
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.09.2022 | 08:40

Χατζηνικολάου: Με στεναχωρεί που ο Θανάσης Βέγγος δεν ήθελε να μου δώσει συνέντευξη

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε χθες ο Νίκος Χατζηνικολάου .

Μεταξύ άλλων, μίλησε για τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία, όταν από τα 16 είχε ξεκινήσει να βγάζει σχολικές εφημερίδες. «Διαβάζω και την τελευταία λέξη πριν βγει η εφημερίδα. Όταν είσαι εκδότης και διευθυντής δεν δικαιούσαι να πεις “δεν το είδα”, αν κάποιος παραπονεθεί», εξήγησε.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μίλησε και για τους καλλιτέχνες που αρνήθηκαν να του δώσουν ή δεν μπόρεσαν να του δώσουν συνέντευξη.

«Με δυσκόλεψαν πολλοί, υπάρχει ένας που μου αρνήθηκε και με στενοχωρεί πολύ αυτό. Μιλώ για τον Θανάση Βέγγο. Δεν ήθελε να μιλάει, ενώ είχαμε πολύ καλή φιλία και επικοινωνία, δε τα κατάφερα. Επίσης, έχασα 1-2 από ατυχίες της ζωής. Όπως η Τζένη Καρέζη που είχαμε συμφωνήσει, βγήκαμε για φαγητό και μεσολάβησε η ασθένειά της. Έκανα και μεγάλη βλακεία, θα το πω την πρώτη φορά. Στα 26 μου περπάταγα στο Κολωνάκι και είδα τον Μάνο Χατζιδάκι. Έφυγα καταπάνω του και του ζήτησα να κάνουμε συνέντευξη. Μου λέει “σε ξέρω, σε έχω ακούσει, σε έχω δει. Δε θα σου δώσω γιατί δεν είμαι όμορφος. Έχω γεράσει. Αν θες μόνο για την εφημερίδα ή το ραδιόφωνο, χωρίς εικόνα. Όποτε θέλεις πάρε με και έλα με το μαγνητοφωνάκι”. Ο πανίβλακας δεν τον πήρα τηλέφωνο και ενάμιση μήνα μετά έφυγε από τη ζωή. Λίγο μετά από αυτό, πήγα στη Μελίνα που με δυσκόλευε, πήρα ένα μαγνητόφωνο και της λέω φτιάξε καφέ και έλα να μου τα πεις».

Αναφορικά με την εξωτερική του εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά «πατομπούκαλα» ο γνωστός δημοσιογράφος είπε: «Έχω ακόμα τον σκελετό αυτό. Όταν τα άλλαξα υπήρξε αναστάτωση, έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο και έλεγαν πες του τι είναι αυτά που φοράει. Όταν εμφανίστηκα χωρίς γραβάτα άκουσα πολύ βρισίδι. Έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο».

Για την αρνητική κριτική που έχει δεχθεί, απάντησε: «Κάποια τρολ προσπαθούν να με χρεώσουν σε μια παράταξη. Έτσι νομίζουν ότι θα σταματήσω να κάνω κριτική. Είναι λίγο αργά σε εμένα να περάσουν τέτοια κόλπα. Περιμένω ακόμα να πιάσουν αυτούς που έβαλαν φωτιά στον Real. Με έχουν απειλήσει. Δεν έχω φοβηθεί γιατί συνήθως οι απειλές σε δημοσιογράφους απευθύνονται από θρασύδειλους όπου θεωρούν ότι θα σε τρομοκρατήσουν και θα σε αναγκάσουν να πάψεις να λες αυτά που δεν τους αρέσουν. Δεν διαθέτει κανείς τη γενναιότητα να έρθει και να αντικρύσει αυτόν που απειλεί πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν τους μετράω γι αυτό δεν τους φοβάμαι».