Χαρδαλιάς: Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα ανοίξει με ασφάλεια στις πτήσεις εξωτερικού

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 8 Ιουνίου 2020 - 14:42
  • Comments Off

«Η Θεσσαλονίκη αποτελεί υψηλής προτεραιότητας στοίχημα για την κυβέρνηση, σε σχέση με τον τουρισμό. Τέλος της εβδομάδας θα είμαστε έτοιμοι, με τα απαραίτητα πρωτόκολλα , μέτρα, κανόνες και οδηγίες, ώστε στις 15 Ιουνίου, την ερχόμενη Δευτέρα, να ανοίξει το αεροδρόμιο «Μακεδονία», με ασφάλεια και για τις πτήσεις εξωτερικού».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, λίγο πριν αρχίσει η σύσκεψη στο «Μακεδονία», με στελέχη της Fraport και υπηρεσιακούς παράγοντες, ενόψει της επανέναρξης των πτήσεων εξωτερικού

Ο κ. Χαρδαλιάς που βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, άρχισε τη σειρά επαφών του με το «Μακεδονία», συντονίζοντας τις προσπάθειες των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα για τις υπηρεσίες του αεροδρομίου.

Στη σύσκεψη θα εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια που μπορούν να τρέξουν, όπως και τα προβλήματα που ενδέχεται να κληθούν να αντιμετωπίσουν Πολιτεία και Fraport.

«Το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, την ώρα που πρέπει και με τις διαδικασίες που πρέπει», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, ζητώντας από όλους να είναι σε εγρήγορση μεν, αλλά παράλληλα να μην ανησυχούν.

Απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων για το μεγάλο πρόστιμο και το κλείσιμο επιχείρησης στη Μύκονο, λέγοντας ότι «θέλουμε το άνοιγμα της αγοράς, αλλά αυτό γίνεται με κανόνες. Οι κανόνες είναι για όλους και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι επιχειρηματίες. Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου ή εκτός διαδικασιών. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το βασικότερο από όλα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι οι νόμοι, οι κανόνες, οι οδηγίες είναι για να τους ακολουθούμε όλοι», είπε ο υφυπουργός. Και πρόσθεσε: «Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην τηρηθούν πρωτόκολλα, να μην τηρηθούν διαδικασίες και να έχουμε προβλήματα. Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση εις βάρος της ίδιας της αγοράς. Άρα, όλοι ακολουθούμε πρωτόκολλα, κανόνες και δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να εξαιρείται από αυτό», κατέληξε.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΥΚΟΝΟΣ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!