χανιά-το-κτελ-για-το-περιστατικό-πυρκα-1093514
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 15.11.2022 | 20:59

Χανιά: Το ΚΤΕΛ για το περιστατικό πυρκαγιάς σε υπεραστικό λεωφορείο

Στο περιστατικό και στις συνθήκες ακινητοποίησης λεωφορείου, μετά από βραχυκύκλωμα στη μηχανή του, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ Χανίων ο Πρόεδρος της επιχείρησης κ. Καψανάκης.

Ο Πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Δυτικής Κρήτης, χαρακτήρισε ορθή την απόφαση του οδηγού, να μην ακινητοποιήσει το όχημα άμεσα επί της Εθνικής Οδού, αλλά να συνεχίσει μέχρι να βρει την πιο ασφαλή θέση στάθμευσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες το μεσημέρι, οδηγός εντόπισε καπνούς να βγαίνουν από το πίσω μέρος του λεωφορείου, λίγο μετά το Κολυμπάρι και όπως δήλωσε, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του -με τη χρήση της κόρνας και με τα φώτα- να σταματήσει το λεωφορείο, ο οδηγός συνέχισε την πορεία του μέχρι τη στάση στο Μελισσουργείου.

Θα ήταν λάθος ο οδηγός να σταθμεύσει επί της Εθνικής Οδού και να αποβιβαστούν οι επιβάτες σε επισφαλές σημείο του οδικού δικτύου, επεσήμανε ο κ. Καψαλάκης.

Όπως ο ίδιος τόνισε, το πρόβλημα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε καλώδιο και δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για τους επιβάτες, ενώ η ζημιά που προκλήθηκε ήταν μικρή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Καψανάκης όσο και η Πυροσβεστική, χαρακτηρίζουν σωστή την απόφαση του οδηγού να μην ανοίξει το καπό μέχρι να έρθει η Πυροσβεστική, αφού κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβάλλει στην περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς.

Πάντως, επιβάτης του λεωφορείου, που επικοινώνησε με την ΕΡΤ Χανίων, ανέφερε επίσης, ότι πιθανώς ο οδηγός δεν αξιολόγησε τις προσπάθειες του οδηγού του αυτοκινήτου να σταματήσει την πορεία του οχήματος, αφού είναι συχνό φαινόμενο, γονείς μαθητών που φτάνουν με καθυστέρηση να επιχειρούν να σταματήσουν το λεωφορείο, μετά την αναχώρησή του από τη στάση.