χανιά-σκότωσε-κατά-λάθος-το-φίλο-του-κα-448629
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 12.10.2018 | 11:37

Χανιά: Σκότωσε κατά λάθος το φίλο του και είπε ότι αυτοπυροβολήθηκε

Ελεύθερος αφέθηκε ο 60χρονος κυνηγός που σκότωσε κατά λάθος τον 63χρονο κτηνοτρόφο φίλο του σε μια δύσβατη τοποθεσία στο Γαβαλοχώρι του Αποκορώνου Χανίων, αλλά προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές λέγοντας ότι αυτοτραυματίστηκε με την κυνηγετική του καραμπίνα.

Η έρευνα της Ασφάλειας σε συνδυασμό με την αυτοψία στη σορό του κτηνοτρόφου, έδειξε ότι έφερε τραύματα από σκάγια σε δύο διαφορετικά σημεία του σώματός του, στην κοιλιακή χώρα και την πλάτη. Στην προανάκριση, ο 60χρονος αποκάλυψε ότι το θύμα του είχε ζητήσει να πάνε μαζί στο ποιμνιστάσιό του για να θανατώσουν μια άγρια κατσίκα, επειδή είχε αναπηρία στο ένα χέρι και ομολόγησε ότι, πυροβόλησε εναντίον του ζώου, αλλά τα σκάγια βρήκαν τον φίλο του που βρισκόταν σε ένα χαμηλότερο σημείο μέσα σε μια χαράδρα!

Μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Πλημμελειοδικών Χανίων, στον οποίο οδηγήθηκε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα αφού του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.