χανιά-διασώθηκαν-27-μετανάστες-ανοιχτά-1057838
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 31.08.2022 | 16:10

Χανιά: Διασώθηκαν 27 μετανάστες ανοιχτά της Γραμβούσας

Είκοσι επτά μετανάστες διέσωσαν οι λιμενικές αρχές των Χανίων τη Δευτέρα στα ανοικτά της Γραμβούσας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, εντοπίστηκε από τις Αρχές, τη Δευτέρα, σκάφος που εξέπεμψε σήμα sos με 27 άτομα, ανάμεσα τους 9 παιδιά, με καταγωγή από τη Λιβύη και τη Συρία. Άμεσα οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο χώρο του λιμεναρχείου Κισσάμου, ενώ κοινωνικές υπηρεσίες αλλά και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται δίπλα στους μετανάστες προσφέροντας τους όλα τα ήδη πρώτης ανάγκης.

Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερις άνδρες με καταγωγή από τη Λιβύη και τη Συρία που κατηγορούνται για την διακίνηση των μεταναστών που βρέθηκαν στα ανοικτά της Γραμβούσας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, σήμερα, Τετάρτη, οι διακινητές θα βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα Χανίων για να απολογηθούν.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σε συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την διάσωση αλλοδαπών στη Γραμβούσα, την 29-08-2021, γνωρίζεται ότι, συνελήφθησαν τέσσερις (04) εκ των τριάντα (30) αλλοδαπών, ηλικίας 40, 27, 31 και 26 ετών, για παράβαση των Ν.3386/2005, Ν3772/2009, Ν.4251/2014 και των άρθρων 187 Π.Κ. (Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης) και 306 Π.Κ. (Έκθεση).

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης μαρτυριών και από το προανακριτικό υλικό, προέκυψε ότι ο 40χρονος είχε υπό τη διακυβέρνηση του το μηχανοκίνητο λευκό ξύλινο σκάφος και βοηθούς τους ανωτέρω αλλοδαπούς, με το οποίο μετέφεραν τους είκοσι έξι (26) αλλοδαπούς. Οι προαναφερθέντες συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Από τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων διερευνάται η συμμετοχή περαιτέρω εμπλεκομένων μελών του κυκλώματος και διενεργείται η εις βάθος επεξεργασία – ανάλυση όλων των στοιχείων, καθώς διαφαίνεται ότι δρούσαν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών με σκοπό το παράνομο κέρδος, θέτοντας τη ζωή των μεταφερόμενων σε κίνδυνο.