χαμός-στη-σπάρτη-αυτοκίνητο-έριξε-κολ-238302
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 28.06.2022 | 21:35

Χαμός στη Σπάρτη: Αυτοκίνητο έριξε κολόνα & έπεσε το ρεύμα

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (28/6) στην Σπάρτη, όταν αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κολόνα της ΔΕΗ. Σύμφωνα με το lakonikos.gr, ΙΧ αυτοκίνητο, που κινούταν στο ρεύμα εξόδου της Σπάρτης, έχασε τον έλεγχο και στη συνέχεια προσέκρουσε σε τσιμεντοκολώνα ηλεκτροφωτισμού επί της διαχωριστικής νησίδας. O στύλος «προσγειώθηκε» στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η οδηγός, μεγάλης ηλικίας, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Σπάρτης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται εκτός κινδύνου. Ευτυχώς από το συμβάν δεν προκλήθηκε άλλος τραυματισμός, καθώς η κατάληξη της βαριάς κατασκευής στην άλλη άκρη του δρόμου θα μπορούσε να έχει τραγικά αποτελέσματα για διερχόμενα οχήματα ή πεζούς.

Η κατάρρευση της κολόνας είχε ως αποτέλεσμα τον πλήρη αποκλεισμό του ρεύματος εισόδου (προς Σπάρτη) και η κυκλοφορία διεξαγόταν επί αρκετή ώρα από τμήμα παρακαμπτήριας οδού που οδηγεί προς το Ιερό Ορθίας Αρτέμιδος.

Η πτώση της κολόνας συμπαρέσυρε ηλεκτροφόρα καλώδια (σε συστοιχία ξύλινων στύλων στο απέναντι πεζοδρόμιο), τα οποία αποκόπηκαν, προκαλώντας διακοπές ρεύματος.

Στο σημείο έσπευσε τεχνικό συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ζημιάς, ενώ σε συνεργασία με δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, λίγο αργότερα απομακρύνθηκε ο κατεστραμμένος στύλος από την άσφαλτο.