χαμόγελο-του-παιδιού-παρά-τις-ενέργει-172710
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 05.08.2022 | 17:45

Χαμόγελο του Παιδιού: Παρά τις ενέργειες μας η Νικολέτα δεν κατάφερε να σωθεί

Τα όσα πέρασε η αδικοχαμένη 17χρονη Νικολέτα εξιστορεί με ανακοίνωσή του «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που όπως αποκαλύπτει πριν από έξι χρόνια είχε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο παιδί και τον αδελφό της όταν και είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καθώς όλη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις ύστερα από τον τραγικό επίλογο στη ζωή της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι Αττικής, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι άνθρωποι του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους της για την τόσο άδικη και τραγική απώλεια του παιδιού, ενός παιδιού το οποίο είχαμε υποστηρίξει ενεργά στο παρελθόν.

Η οδύσσεια της Νικολέτας και των υπόλοιπων παιδιών της οικογένειας ξεκίνησε από νωρίς, με μια σειρά γεγονότων που τους στέρησαν την παιδική τους ηλικία και το δικαίωμα ασφαλών επιλογών για το μέλλον.

Στο παρελθόν κληθήκαμε να βρεθούμε κοντά τους και προσπαθήσαμε να τα αφουγκραστούμε και να τα φροντίσουμε οδηγώντας τα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, μια ενέργεια που δυστυχώς μονομερώς δεν ήταν επαρκής για να προστατέψει μακροπρόθεσμα τα παιδιά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στάθηκε δίπλα στην οικογένεια, υποστηρίζοντας τόσο την Νικολέτα όσο και την αδελφή της με επιτόπιες παρεμβάσεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Ο Οργανισμός μας κλήθηκε στις 19/11/2021 να συνδράμει στην ιατρική τους περίθαλψη αλλά και τη μεταφορά της Νικολέτας σε ασφαλές περιβάλλον επανένωσης με πρόσωπα του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος στις 21/11/2021.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά στην οποία ως Οργανισμός βρεθήκαμε δίπλα στα παιδιά, αφού πριν από μερικά χρόνια και συγκεκριμένα στις 30/06/2016, είχαμε αποστείλει αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, σχετικά με το ενδεχόμενο κακοποίησής τους.

Παρ’ όλες μας τις ενέργειες, δυστυχώς η Νικολέτα δεν κατάφερε να σωθεί.

Σήμερα θρηνούμε ένα παιδί που θα μπορούσε να βρίσκεται ακόμη μαζί μας, να ζει, να αγαπά και να ονειρεύεται.

Δυστυχώς κανένας δεν κατάφερε να την προστατέψει και ο κύκλος της βίας δεν μπόρεσε να ανατραπεί.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παραμένει στο πλευρό της οικογένειας για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.