χαλκιδική-στις-0030-θα-κλείνουν-τα-καταστ-620269
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 24.04.2019 | 16:03

Χαλκιδική: Στις 00:30 θα κλείνουν τα καταστήματα από Μάιο ως Οκτώβριο

Στις 12.30 το βράδυ θα κλείνουν τα καταστήματα στη Χαλκιδική από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τις προτάσεις τους κατέθεσαν οι δήμοι της Χαλκιδικής, το Εργατικό Κέντρο και οι Εμπορικοί Σύλλογοι και σημείωσε ότι κάθε χρόνο λαμβάνεται η σχετική απόφαση που αφορά όχι όλο το εύρος του νομού, αλλά κυρίως την παραλιακή ζώνη.

Κατά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου από τη “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα” επισήμανε ότι αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα για ρύθμιση σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, ωστόσο πρέπει να υπάρξει “ένα έλεος σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων”.

“Το ωράριο ξεπερνά τα όρια αντοχής των εργαζομένων” είπε ο Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη “Συμμετέχω” ενώ για ακραία πρόκληση έκανε λόγο ο Βασίλης Ρέβας από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” και για “πέραν του δέοντος ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας στις τουριστικές περιοχές” η Ειρήνη Γεωργάκη – Κόλλια από την “Ανταρσία”.

Συντήρηση στην παράπλευρη οδό της περιφερειακής στην περιοχή του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Στο μεταξύ, στη συντήρηση του οδοστρώματος στην παράπλευρη οδό της περιφερειακής οδού, στην περιοχή του Γενικού Νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”, πρόκειται να προχωρήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τον τρόπο δημοπράτησης του έργου, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.

Oρκωμοσία στο σημερινό συμβούλιο

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε, άλλωστε, η ορκωμοσία της Ειρήνης Γεωργάκη – Κόλλια που καταλαμβάνει τη θέση του Ζήση Κλεισιάρη στην παράταξη “Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – Αντικαπιταλιστική Αριστερά”.