χαλκιδική-εικόνες-καταστροφής-παρα-501523
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | 27.06.2018 | 17:49

Χαλκιδική: Εικόνες καταστροφής – Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα, κινδύνευσαν άνθρωποι (βίντεο)

Στο μεγαλύτερο μέρος του χωριού η υδροδότηση έχει διακοπεί, λόγω ζημιών στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των γεωτρήσεων. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην Ακτή Σαλονικιού και την Τρανή Αμμούδα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος, γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών και διαβεβαίωσε ότι θα η κανονική υδροδότηση θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες.

Εκτός από τη Νικήτη, ισχυρό πλήγμα δέχτηκαν οι περιοχές του Αγίου Νικολάου και οι παραθεριστικοί οικισμοί της Τρανής Αμμούδας, του Όρμου Παναγίας και της Ακτής Σαλονικιού.

Ζημιές καταγράφηκαν, εξάλλου, σε περιοχές της Κασσάνδρας, όπως στην Κασσάνδρεια, τη Σίβηρη και τη Νέα Φώκαια, όπου υπερχείλισαν χείμαρροι.

Σύμφωνα με το halkidikifocus.gr, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Σιθωνίας βρίσκονται επί ποδός ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην περιοχή και να αποτυπωθούν οι ζημιές. Σε επιφυλακή παραμένει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έδωσε μάχη ώστε να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές ενώ προχώρησε σε άντληση υδάτων από υπόγεια και ισόγεια κτήρια.

Εικόνες καταστροφής από την πλημμύρα στη Νικήτη Χαλκιδικής – Voria.gr

«Η κατάσταση έχει εκτονωθεί σε σχέση με χθες ως προς την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων. Σήμερα δεν υπήρξαν κλήσεις για άντληση υδάτων ενώ οι δρόμοι που πλημμύρισαν είναι ανοιχτοί», δήλωσε ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Μανώλης Τσολάκης.

Όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα, στο νομό Χαλκιδικής, στις περιοχές Κασσάνδρα και Σιθωνία δέχθηκε 150 και 90 κλήσεις αντίστοιχα. Στην Κασσάνδρα συγκροτήθηκαν 7 συνεργεία με 14 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και πραγματοποιήθηκαν 30 αντλήσεις υδάτων και μία μεταφορά ατόμου σε ασφαλές σημείο, ενώ στη Σιθωνία συγκροτήθηκαν 14 συνεργεία με 36 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και πραγματοποιήθηκαν 40 αντλήσεις και 4 μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

«Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές από την περιοχή της Νικήτης προς τον Άγιο Νικόλαο, την περιοχή του Όρμου Παναγίας, της Τρανής Αμμούδας και έως την ακτή Σαλονικιού», ανέφερε ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.